У Вінниці провели інспекцію понад 200 об’єктів для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога»: результати перевірки

Нещодавно, 6 робочих груп у складі працівників Національної поліції, ДСНС, КП «Муніципальна варта» та представників відділу контролю апарату міської ради та її виконкому здійснили повторну перевірку 209 об’єктів, які належать до житлового фонду громади та були визнанні такими, що потребують повторної перевірки.

За її результатами було визначено, що 181 об’єкт придатний для укриття, ще 8 потребують серйозного вдосконалення, а 20 – визнані зовсім непридатними для перебування там громадян.

У департаменті цивільного захисту закликають балансоутримувачів таких приміщень тримати їх в належному стані та відчиненими під час повітряної тривоги.

«Перевірки споруд цивільного захисту, у тому числі приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу «Повітряна тривога», проводяться на регулярній основі, оскільки це питання безпеки наших громадян, – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Також ми закликаємо власників і балансоутримувачів цих приміщень утримувати їх в належному стані, а громадян – не нехтувати власною безпекою та перебувати в укритті під час повітряної тривоги».

Нагадаємо, що у Вінниці створена муніципальна мапа укриттів. Ознайомитись з нею можна за посиланням.

Варто також зазначити, що у разі, якщо під час сигналу «Повітряна тривога» укриття зачинене або ж воно знаходиться в неналежному стані, вінничани можуть повідомити про це за номерами 101 та 102, а також у «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.



Переглядів: 1182
Поширень: 0

Останні новини