Намагався вкрасти з поля понад 23 тонни пшениці: на Вінниччині поліцейські затримали водія зерновоза

У Гайсинському районі правоохоронці затримали автомобіль MAN під керуванням 60-річного вінничанина. Водій з території поля одного із місцевих товариств намагався викрасти 23 тони 260 кілограмів зерна на суму 135 тисяч 838 гривень, повідомляє ГУНП у Вінницькій області. 

18 липня до поліції звернулись працівники служби безпеки товариства з приводу крадіжки пшениці. Як з’ясувалось, водій автомобіля MAN після завантаження зерном не пройшов процедуру реєстрації, опломбування й отримання товарно-транспортної накладної на вантаж, виїхав з поля поза межами контрольного пункту та попрямував у протилежному до елеватора напрямку.

Правоохоронці виявили водія за 8 кілометрів від поля. Під час спілкування із керманичем, власником вантажівки, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у його організмі виявили 1,94 проміле алкоголю.

Для подальшого документування правопорушення працівники поліції викликали слідчо-оперативну групу. Транспортний засіб вилучений та поміщений на арештмайданчик. За цим фактом слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України (замах на крадіжку).

За такий злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Гайсинською окружною прокуратурою.

Крім цього, на водія поліцейські склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Переглядів: 984
Поширень: 0

Останні новини