Вінничани завоювали 19 медалей на Європейських іграх із веслування на байдарках і каное: деталі події

Вінницькі спортсмени Людмила Козаченко та Дмитро Музика успішно виступили на Європейських іграх ветеранів спорту EUROPEAN MASTERS GAMES 2023. Змагання з веслування на байдарках і каное відбулись на Lake Kaukajärvi у місті Тампере (Фінляндія). В сумі наші земляки здобули 19 нагород різного ґатунку.

Так, Людмила Козаченко завоювала чотири золоті, три срібні та дві бронзові медалі. А на рахунку Дмитра Музики – три золоті, шість срібних й одна бронзова.

Загалом у Європейських іграх ветеранів спорту брали участь 238 спортсменів із 12 країн, зокрема Фінляндії, Канади, Польщі, Румунії, Молдови, України, Німеччини, Болгарії, Італії, Латвії, Естонії та Литви. Учасники змагалися на дистанціях 200 м, 500 м та 5 км у категоріях К-1, К-2 та К-4.

«Велика кількість спортсменів зробила змагання особливо конкурентними та захоплюючими», – каже Людмила Козаченко.

Дмитро Музика є знаним веслувальником, Майстром спорту України. Таке ж звання має й тренер вищої категорії Людмила Козаченко. Жінка працює тренером-викладачем відділення веслування на байдарках і каное МДЮСШ № 2. Обіймає цю посаду з 1978 року. За цей час виховала безліч переможців. З 2013 року пані Людмила бере участь у міжнародних Іграх Майстрів.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський, зазначив, що вінницькі майстри весла успішно виступили на цьогорічному турнірі, представивши наш край та державу.

«Кожна спортивна перемога сьогодні дуже важлива для України. Тому, що всі ми, українці – єдина та велика нація, у всіх нас одна спільна Батьківщина й одна спільна мета та мрія – Перемога!» – зазначив Сергій Краєвський.

Він також привітав усіх тренерів із професійним святом, яке відзначали 19 липня.



Переглядів: 1127
Поширень: 0

Останні новини