Вінниця продовжує допомагати бджолярам: про що йдеться

Вчора, 20 липня, на виконкомі затвердили рішення про надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва. Впродовж цього місяця до програми долучилися ще восьмеро фізичних осіб, які є власниками бджолосімей. Про це розповіли у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

Як розповіла заступниця директора департаменту економіки і інвестицій – начальниця управління розвитку сільських територій Наталія Павленко, на території нашої громади бджільництво не надто популярна сфера сільського господарства. Загалом, ним займаються особисті селянські господарства і відповідно до обліку минулого року, мають 59 пасік та налічують 2695 бджолиних сімей.

“Фінансова підтримка на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва стала додатковим стимулом розвиватися бджолярам у своїй галузі. З середини червня подали відповідні заявки вісім пасічників. Загальна кількість бджолярів, які отримують допомогу – 30 та налічують 1580 бджолосімей . Раніше, нагадаю, наші фахівці проводили робочі візити у Вінницьких Хуторах, Великих та Малих Крушлинцях, Гавришівці, а також побували в Стадниці та Десні, де обговорювали з бджолярами створення кооперативу пасічників, які сприятимуть розвитку бджільництва на території Вінницької МТГ. Фінансова підтримка стала суттєвою опорою для людей, що розвивають цей напрямок”, - сказала Наталія Павленко.

Нагадаємо, порядок надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ради затверджений у межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки. Цьогоріч фінансовою підтримкою зможуть скористатись фізичні особи, які є резидентами України та їх пасіки розташовані на території Вінницької громади у таких розмірах:

∙ від 4 до 9 бджолиних сімей – 200 грн за одну бджолосім’ю;

∙ від 10 до 300 бджолиних сімей – 100 грн за одну бджолосім’ю



Переглядів: 1269
Поширень: 0

Останні новини