Плагіат чистої води: у Вінниці з’явився «близнюк» волонтерського центру «Шахіна»

«Шахіна» у Вінниці досить відома. Таку назву за своїм сценічним ім’ям обрала Діана Подолянчук для Волонтерського центру, який створила разом зі своєю  родиною у березні минулого року. Відтоді волонтери активно  допомагають незахищеним верствам населення  та Силам Оборони, що мужньо відстоюють українську незалежність. Прикро, але приводом для написання цієї статті стали не добрі справи самого Центру, а посягання на його назву. А те, що під такою ж вивіскою у Вінниці відкрився ще один волонтерський центр у Вінниці, про що на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Діана Подолянчук.

Звичайно добре, що у місті розширюється мережа волонтерської спільноти. Це дієва підтримка армії та людей, чиє життя з повномасштабним вторгненням  перетворилося на руїну, однак війна не привід нехтувати етичні норми.  Добрі вчинки  – мають творитися  з чистою совістю. Вірогідно привласнення чужої назви до таких не належить.

«Зазвичай чужу назву використовують тоді, коли власні здобутки вважають недостатніми. Проте, запозичення чужої назви без згоди власника – не найкращий початок будь-якої діяльності, тим більше волонтерської. Адже більшість людей, у яких виникне бажання співпрацювати з цією командою, мимоволі задаватиме собі просте запитання: якщо група людей знехтувала загальноприйнятими етичними нормами в одній ситуації, то чи можна їм довіряти в іншій?», – йдеться у дописі волонтерки.

За словами пані Діани, сценічним ім’ям Шахіна вона користувалася з 13 років. Згодом так назвала студію танцю та центр розвитку, учасники якого реалізували чимало різноманітних волонтерських проектів. Тому всі інші особи, крім членів її родини, не мають ніякого стосунку до цього імені.

«Брати чуже (в тому числі ім’я чи назву) без дозволу власника важко назвати порядним вчинком. Тим більше, що назва «Шахіна» вже перебуває в процесі офіційної реєстрації, – зазначила діячка.  – Загалом я вдячна всім учасникам волонтерського центру «Шахіна» за майже 1,5 роки плідної співпраці».

 Діана Подолянчук також акцентувала, що  представники новоствореної структури  не мають  відношення до волонтерського центру «Шахіна». Тож, «не можуть виступати від його імені, а всі їхні дії щодо збору коштів, залучення матеріальної допомоги, проведення інформаційної кампанії носять виключно індивідуальний характер».

Додамо, офіс волонтерського центру «Шахіна» нікуди не переїжджав. Він розташований, як і раніше за адресою: пр. Коцюбинського, 43 А та продовжує свою роботу.



Переглядів: 1020
Поширень: 0

Останні новини