У Вінниці відкрили реєстрацію на крайній у цьому році набір на мовні курси: встигніть потрапити

Для мешканців Вінницької громади, які ще не встигли прокачати своє мовлення та вдосконалити знання солов'їної, організовують фінальний набір на участь в безкоштовних курсах розмовної української.

Зважаючи на актуальний попит, на завершення проєкту відкрито реєстрацію на ще одну групу.

Курси відбуватимуться протягом 4 тижнів на базі Центральної міської бібліотеки ім. І.В. Бевза за адресою вул. Хмельницьке шосе, 4. Заняття розпочнуться з 01 серпня та проходитимуть тричі на тиждень - з вівторка по четвер.

Реєстрація триватиме до 30 липня за посиланням: https://forms.gle/z8eubReWhGv92D4m6.

Загалом за час існування «Вільної української», починаючи з 2022 року, це вже п’ятий набір на курси. Цьогоріч до вивчення української у два етапи долучились 127 мешканців Вінницької громади. Минулого тижня у складі 2 груп успішно завершив свою роботу другий у цьому році навчальний потік.

Традиційно викладатимуть курси вчителі вінницьких загальноосвітніх шкіл - "добровольчий філологічний десант", як вони самі про себе кажуть.

«Хоч попит на вдосконалення української поступово зменшується порівняно з минулим роком, та все ж він достатній, аби продовжувати нашу просвітницьку роботу та організовувати курси. Більшість свідомих українців уже зробили свій вибір на користь державної мови та перейшли на українську в побуті, досягнувши бажаного рівня володіння. Однак і тих, хто лише наважується на цей крок, теж вистачає, для них ми й надаємо таку можливість», - зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.



Переглядів: 643
Поширень: 0

Останні новини