Україна готова до опалювального сезону на 60%

За його словами, для відновлення, ремонту та захисту об'єктів енергетики лише Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України виділило 10 млрд грн.

"Також отримуємо допомогу США в розмірі 797 млн доларів. Це — гроші на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори. Працює фонд енергетичної підтримки України, в межах якого отримали 166 млн євро. Гроші є, важливо вчасно провести всі заплановані заходи", — каже Шмигаль.

Окрім цього, прем'єр-міністр повідомив, що наразі відремонтували чотири атомні енергоблоки, дев'ять енергоблоків теплових електростанцій й шість гідроагрегатів.

"До початку опалювального сезону Міненерго поставило чітке завдання повернути в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця цього року, впродовж листопада-грудня, маємо додати додатково в систему ще 1,2 ГВт як шляхом відновлених, так і нових потужностей генерації", — каже Шмигаль.

Також прем'єр-міністр додав, що від початку 2023 року в Україні відремонтували 14,5 тис. км ліній електропередач. У сховищах накопичили 11,7 млрд м³ газу. З його слів, це — 80% від запланованих обсягів. На складах зберігається 1,5 млн тонн вугілля із запланованих 1,8 млн тонн.



Переглядів: 520
Поширень: 0

Останні новини