Проєкт Camino Podolico виграв грант від Ради Європи і Європейської Комісії

Автори проєкту з розвитку Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico) виграли у конкурсі грантів, повідомляє сайт Вінницької міської ради. 

Заявка відібрана серед переможців гранту Ради Європи та Європейської Комісії як частина «Конкурсу історій Днів європейської спадщини». У конкурсі взяла участь головна спеціалістка відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради Валентина Пікульська, яка з 2021 року координує проєкт Camino Podolico. Її історія розповідає про створення Подільського шляху святого Якова та бажання відновити його попри війну в Україні.

Перелік переможців (з Норвегії, Греції, України, Італії, Вірменії, Франції, Литви й Англії) та їхні особливі історії про європейську культурну спадщину опублікували на сайті Днів європейської спадщини. Усі фіналісти отримають гранти у розмірі до 10 000 євро на розвиток проєктів. У випадку з Camino Podolico кошти спрямують на відновлення культурно-пізнавального та паломницького маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського через містечка Поділля, його дослідження і популяризацію завдяки гастрономічній складовій.

Зокрема планується експедиція з дослідження гастрономічної спадщини, культурно-пізнавальні та просвітницькі заходи, розробка і друк гастрономічного каталогу та випуск відеорепортажів. Загалом тривалість проєкту становитиме близько чотирьох місяців.

«Подільський шлях святого Якова успішно стартував у 2021 році, але через війну ми були змушені поставити цей проєкт на паузу. З міркувань безпеки ми закликаємо наших мандрівників відкласти проходження маршруту на час дії воєнного стану. Однак зупинка втілення наших задумів не означає відсутність активностей з популяризації цього маршруту, – розповів директор департаменту маркетингу міста і туризму Олександр Вешелені. – В межах наших можливостей ми запланували проведення низки заходів, присвячених Шляху святого Якова. Дослідження і популяризація нематеріальної (зокрема, гастрономічної) спадщини маршруту дозволить також інтегрувати в громади, дотичні до цього проєкту, формат Днів європейської спадщини, які ми успішно проводимо у Вінниці вже п’ять років».

Нагадаємо, що Вінницю як координатора туристичного маршруту «Подільський шлях святого Якова» (Camino Podolico) офіційно прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова. Таке рішення ухвалили на засіданні генеральної асамблеї Федерації, що відбулася 29-30 червня в іспанському місті Потес.

Детальніше про те, що це означає для Вінниці, Поділля та України загалом – за посиланням: https://vinnytsia.city/camino-podolico-pryjnyaly-do-yevropejskoyi-federatsiyi-shlyahu-svyatogo-yakova/

Більше про Camino Podolico – на сайті проєкту: https://caminopodolico.net/


Теги: Культура

Переглядів: 694
Поширень: 0

Останні новини