Як у бібліотеках Вінниці організовують дозвілля для дітей?

У Вінницькій міській територіальній громаді триває «Мистецьке літо». До цього проєкту активно долучилася, зокрема бібліотека-філія № 4 закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система», що знаходиться у Вінницьких Хуторах. Маленькі читачі з радістю відвідують заходи, організовані бібліотекарями у книгозбірні. Адже вони не лише підбирають захопливі книги для дітей, а й придумують різноманітні завдання, ігри та конкурси, розкриваючи цікаві факти, а також дарують маленькі сюрпризи.

Чимало таких дітвора отримала під час гри-подорожі «Стежками літа». Для хлопчиків і дівчаток бібліотекарі організували декілька імпровізаційних зупинок, на кожній із яких вони мали різні завдання, які потрібно було виконати перед продовженням мандрівки. Наприклад, серед зупинок були «Книжкова галявина», «Віршики-картинки», «Рослини-помічники», «Смаколики із саду», «Для кмітливих та швидких». Це допомагало дітям не тільки відволіктись від війни, а й розвивати свою уяву та поповнювати словниковий запас. На завершення малюки смакували ягоди, відгадуючи їх.

А у перебігу літературної подорожі «Дивосвіт казкових скарбів» учасникам запропонували відгадати героїв казок, придумати нове закінчення до твору, виконати побажання принца та принцеси, показавши свій талант. Окрім цього, ще пограти у рухливі ігри, зображуючи свого улюбленого літературного героя, а наприкінці дістати скарб та отримати приз.

«Такі заходи у бібліотеці стають неймовірним джерелом знань та розваг для дітей у цей непростий час. Вони знайомляться, спілкуються, стають друзями, дізнаються щось нове та захопливе, грають в ігри, а навіть співають та танцюють», – зазначає завідувачка бібліотеки-філії № 4 Тетяна Савчук.

У книгозбірні діти пізнають світ літератури, розпочинають більше читати та зацікавляться історією України. Також бібліотекарі організовують тематичні події. Наприклад, на відзначення Дня Української Державності відбувся історичний путівник під назвою «Золото тризуба на синьому тлі», який зібрав чимало охочих. Діти дізналися цікаві факти про походження тризуба, переглянули пізнавальний мультфільм про Герб України, а також кожен зміг розмалювати власний тризуб та висловити побажання для нашої країни.

«Такі ініціативи сприяють вихованню патріотичних почуттів у молодого покоління, а також стимулюють дітей до активного читання, навчання і дослідження історії своєї Батьківщини», – зазначила директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.



Переглядів: 655
Поширень: 0

Останні новини