В департаменті освіти пояснили, чому наступний навчальний рік триватиме на місяць довше

28 липня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про початок навчального року під час дії військового стану в Україні. Згідно з документом, наступний навчальний рік триватиме до 28 червня.

Попередній навчальний рік, Уряд визначав у рамках від 1 вересня 2022 до 30 червня 2023 року, при цьому педагогічні ради закладів загальної середньої освіти могли самостійно приймати рішення про зміни в структурі навчального року.

Зараз у Міносвіти зазначають, що метою постанови є зменшення загроз життю та здоров'ю претендентів на освіту та працівників закладів освіти у період дії військового стану через врегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

Як пояснили в департаменті освіти ВМР, тривалість нового навчального року встановлена з урахуванням видачі документів про освіту учням 9 та 11-х класів.

«Загалом під час навчального року, школи мають відпрацювати 175 робочих днів. Проте сама постанова Уряду про тривалість навчання до 28 червня діяла й минулого року. Втім, школам ВМТГ вдалося відпрацювати ці 175 робочих днів до 1 червня. Отож, якщо ситуація в країні буде стабільною - наскільки це можливо в умовах воєнного стану, - навчальний рік у закладах загальної середньої освіти може закінчитися раніше 28 червня. Все залежить від ситуації в країні, й в тому числі у нашому регіоні», – пояснила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.


Теги: освіта

Переглядів: 1075
Поширень: 0

Останні новини