Циклоніча депресія, грози та спека: про погоду у Вінниці до кінця цього тижня розповіли синоптики

До кінця цього тижня у Вінниці та області погода носитиме різноманітний характер. Коли саме чекати на грози, а коли пануватиме спека розповіли синоптики.

За словами синоптикині Наталки Діденко, по півночі, північному заходу Європи залягла циклонічна депресія, в осередку якої перебувають кілька центрів із найнижчим атмосферним тиском посередині. На карті це циклони Xan, Ventur і Wenzeslaus.

Атмосферні фронти та лінія сходження (жовті лінії на мапі), які впливатимуть 2 серпня на погоду в Україні, пов'язані із циклоном Wenzeslaus. 

«Вздовж лінії сходження бувають сильні шквали, град і навіть іноді смерчі. 2-го серпня грозові дощі очікуються у західних областях України, ввечері опади дійдуть до північних, центральних областей та Одещини», - розповіла Наталка Діденко.

У Вінницькому обласному центрі з гідрометеорології зазначають, що вдень 2 серпня у місті Вінниця та області очікується гроза, пориви вітру 15-20 м/с, місцями град (1 рівень небезпечності, жовтий). Нічна температура +14+19, денна +24+29.

У четвер та п’ятницю 3-4 серпня погода буде під впливом гребня антициклону з північного сходу та матиме стійкий характер. В ці дні очікується малохмарна погода без опадів. Вітер західний, 5-10 м/с. Вдень 3 серпня повітря прогріється до +32, наступного дня – до +35.

В суботу, 5 серпня, опадів у Вінниці та області синоптики не передбачають. Температура вночі +16+21, вдень +30+35.

Крім того, у Вінницькому обласному центрі гідрометеорології нагадують, що в ці дні у регіоні утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Вінничан закликають бути обережними з вогнищами на відкритому просторі. 

У неділю, 6 серпня, по всій території України очікується спека. Прогностичну карту температури повітря опублікувала  Наталка Діденко. 


«Буде 6-го серпня +33+39 градусів, на сході та півдні ймовірно до +40 градусів, у західних областях, навпаки, навіть прохолодно, +19+22 градуси», - розповіла синоптикиня. 

Вона додала, що у західних областях цього дня можливі дощі. З наступного понеділка температура дещо знизиться. 



Переглядів: 1056
Поширень: 1

Останні новини