Найкращий у світі спосіб вивчити англійську мову

Англійська — це мова міжнародного спілкування, якою розмовляють мільйони людей у всьому світі. Вона розширює можливості працевлаштування та кар’єрні перспективи, дає змогу краще розуміти один одного під час подорожей або проживання за кордоном, забезпечує доступ до величезних обсягів інформації. Тож, усе більше й більше людей прагнуть її опанувати і шукають усі можливі методи, щоб зробити це якомога швидше та ефективніше. Наприклад, понад 10 тисяч осіб вивчають англійську разом із https://speak-up.com.ua.

Завжди є «але»

Варто пояснити кілька моментів. По-перше, не існує єдиного унікального способу, який гарантовано допоможе вивчити англійську. По-друге, забудьте слово «вивчити». Воно означає завершену дію, а оскільки мова — живий організм, що постійно розвивається та змінюється, зробити це неможливо. Замініть його на «знати на достатньому рівні» або ж «вільно володіти» — і тоді процес вивчення стане набагато легшим.

Якщо ви досі шукаєте ту саму «пігулку» (як у «Матриці»), то змушені вас розчарувати. Для хорошого результату і прогресу необхідно щодня докладати зусиль і мати сильну мотивацію. Якщо це про вас, читайте далі.

Мета вивчення

Спочатку потрібно визначитися з метою. У кожного вона своя, і залежно від неї слід вибирати способи її досягнення. Одні прагнуть володіти мовою, щоб просто мати змогу комунікувати з людьми, в інших більш амбітні цілі — професійна кар’єра, навчання за кордоном тощо. А є такі, хто хоче дивитися в оригіналі улюблені фільми та серіали і читати книжки. Отже, визначайтеся з метою і тільки тоді починайте навчання!

Комплексний підхід і систематичність — ваш ключ до успіху

Оточити себе англійською мовою — найкраще, що ви можете зробити. Адже це буквально означає перетворити її на повсякденний інструмент і дозволити стати частиною вашого життя. Усе, що ви робили до цього українською, тепер почніть виконувати англійською. Змініть на неї мову гаджетів і соцмереж. Спершу мозку буде дуже складно, але з часом це перестане спричинювати дискомфорт. Дивіться англійською фільми й серіали, слухайте музику і подкасти. Так ви будете чути живу розмовну мову, різні акценти і вчитися сприймати навіть швидке мовлення.

Читайте англійською. Вибирайте те, що вас цікавить: художню літературу або нон-фікшн, різні статті, журнали, новини.

Дивіться відео на YouTube. Якщо ж вам ще важко розуміти усе, про що говорять, ось дієвий спосіб поліпшити свої аудіальні навички:

спочатку подивіться відео (до якого обов’язково є скрипт), намагаючись вловити знайомі слова і конструкції; потім прочитайте текст і розберіть незнайомі слова; передивіться відео ще раз, паралельно стежачи за текстом; під час третього перегляду не дивіться у текст, вимкніть субтитри і слухайте. Впевнені, що цього разу ви все зрозумієте.

Періодично повторюйте цю вправу — і прогрес не забариться!

Багато говоріть англійською. Мову вивчають, щоб нею користуватися. Для цього знайдіть онлайн-друга або домовтеся зі знайомими, хто так само вивчає англійську, щоб час від часу практикувати з ними говоріння. Це не замінить живого середовища, але допоможе подолати мовний бар’єр і вільно говорити навіть із помилками (не бійтеся їх робити!).

Запишіться на курси англійської мови онлайн. Це хороше рішення — вчити англійську з тими, хто розбирається у методології, знає найдієвіші техніки і має профільну освіту. Два заняття на тиждень + самостійна практика + розмовні клуби = результат.

І останнє, але не менш важливе: мова любить тих, хто любить її. Усвідомлення цієї простої істини допоможе легше і швидше освоїти англійську на бажаному рівні.

Переглядів: 761
Поширень: 0

Останні новини