“Дружба на рівні громад – ще один крок до єдності Європи”: у Вінниці побувала делегація з Мюнстера

Четвертого серпня у Вінницю прибула делегація з Мюнстера на чолі з мером німецького міста Маркусом Леве. Разом з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим вони обговорили подальшу співпрацю в різних напрямках та урочисто підписали двосторонню угоду про партнерство між нашими містами.

Під час розмови очільники обох громад виокремили сфери, в яких буде тривати співпраця та обмін досвідом. Йдеться про екологію в частині впровадження Європейського Зеленого курсу, енергетику, а також медицину, освіту, культуру та розвиток музейної діяльності, яким славиться німецьке місто.

“Ми також розглядаємо можливість стажування наших студентів в Мюнстері. Крім того, обговорювали підтримку в плані консультацій у сфері відбудови та планування міського простору, зокрема, розвитку веломережі”, - зауважив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Мер міста Мюнстер Маркус Леве також зауважив, що цінним буде обмін досвідом антикризового управління та шляхи вирішення різних викликів.

“В очах жителів міста Вінниці я побачив таку силу, таку єдність і такий оптимізм та віру у майбутнє, що одразу переконався в тому, що це найкраща зброя проти російського агресора. Наші міста мають дуже багато спільного: це і центральне розташування в країні, і велика кількість закладів вищої освіти, тож ми справді маємо багато можливостей для плідної співпраці”, - сказав Маркус Леве.

Як зауважив Сергій Моргунов, наразі для всієї України найважливіше завдання - перемогти у кровопролитній війні з російським агресором. І підтримка закордонних партнерів у цьому напрямку має неабияке значення.

“Дружба на рівні громад – черговий крок до єдності Європи. Ми маємо надійного і гарного друга в особі пана Маркуса Леве та всієї громади Мюнстера, адже всі вони нам дуже сильно допомагали з початку повномасштабної війни. Хочу подякувати від імені усіх вінничан за допомогу, яку надала нам команда цього німецького міста. Це була суттєва підтримка наших медичних закладів та пунктів незламності, які ми розгорнули минулої зими. Вдячний, що Маркус приїхав зі своєю командою у Вінницю навіть попри те, що в країні триває війна. Це демонстрація солідарності з Україною та вінничанами та рішучої підтримки. У майбутньому, в єдиній родині європейської спільноти ми разом зможемо багато досягти з точки зору розвитку країни та нашої територіальної громади зокрема”, - сказав Сергій Моргунов.

Нагадаємо, рада Мюнстера прийняла рішення про встановлення партнерських зв’язків з Вінницею ще на початку грудня 2022 року. Трохи згодом, у березні цього року наші міста підписали угоду про партнерство солідарності. Тоді ж представники польського міста Любліна теж висловили бажання працювати у тристоронньому форматі.

Фактично з самого початку великої війни Мюнстер почав надавати нашій громаді численну гуманітарну допомогу у вигляді генераторів, мобільних кухонь, посуду, продуктів харчування, сучасних тренажерів та інших засобів для реабілітації пацієнтів.

Крім того, громада Мюнстера прийняла у себе групу дітей з родин Захисників на відпочинок. Наші партнери організували для вінницьких дітей екскурсії, цікаві тренінги та інші івенти для відновлення ментального здоров’я.



Переглядів: 628
Поширень: 0

Останні новини