Під час благодійного велозаїзду ВІінницю відвідав німецький журналіст з Люксембургу

Вінницію відвідав німецький журналіст з Люксембургу – Мішель Мертен, який подолав вже понад дві тисячі кілометрів на велосипеді. До нашого міста доїхав з Бару. Свій шлях він долає вже другий місяць – виїхав на двоколісному в Україну ще на початку липня.

Чоловік став організатором благодійного велотуру і збирає донати на підтримку України: волонтерів та Збройних Сил. Зокрема, допомагає розвивати харківський проєкт, метою якого є пакування сухпайків. А також чоловік підтримує реабілітаційний центр для українських дітей в Карпатах. Там відпочиває та ментально оздоровлюється малеча з різних регіонів нашої країни.

У Вінниці його зустріли велосипедисти з міської та обласної спортивних шкіл, а також учасники місцевої велоспільноти.

“Сьогодні Мішеля зустрічали спортсмени з вінницької міської спортивної школи №3, з обласної спортивної школи та учасники велоклубу на чолі з Олександром Царевським. Приклад Мішеля дуже надихає, адже він зумів здолати довгий шлях та не побоявся того, що в Україні йде війна. Наші велосипедисти сьогодні проведуть для нього екскурсію містом та покажуть Площу Перемоги, куди минулого року влучили російські ракети”, – сказав голова комітету фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Маршрут Мішеля Мартена до Вінниці пролягав через такі міста, як: Люксембург, Шенген, Нюрнберг, Пльзень, Прага, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ, Бар.

З собою у наплічнику чоловік возить різні прапори - Німеччини, Люксембурга, Польщі, Чехії та інших країн. А ось український – синьо-жовтий – пов’язав на себе. Зізнається, що для нього це дуже символічний жест.

“Україна – чудова країна, і тут живуть чудові люди. На мою думку, Люксембург має тісні і довгі відносини з Україною, в нас схожа історія. 10 травня 1944 року Люксембург був окупований нацистами. Тому для нас 10 травня має таке ж значення, як для українців 24 лютого. Люксембург став однією з країн, які одразу почали допомагати Україні з амуніцією. Маленьким країнам значно простіше поставити перед собою якесь завдання та виконати його”, – розповів Мішель Мертен.

Варто зазначити, що німецький журналіст не просто подорожує, а й регулярно висвітлює події в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії.


Теги: волонтери

Переглядів: 611
Поширень: 0

Останні новини