П'яний свекор прогрожував невістці розправою: на Вінниччині пенсіонера засудили за домашнє насильство

Піщанський районний суд визнав винуватим пенсіонера, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно невістки. Як повідомляють у пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, 65-річний місцевий житель неодноразово потрапляв в поле зору поліції за вчинення домашнього насильства відносно невістки, із якою проживають за однією адресою.

Він систематично словесно ображав жінку, нецензурно висловлювався у її бік, принижував її честь та гідність, погрожував фізичним насильством, завдаючи психологічних страждань.

За попередніми заявами 28-річної потерпілої поліцейські складали відносно порушника протоколи про вчинення адміністративних правопорушень та поставили його на профілактичний облік.

Однак, зловмисник, бувши в стані алкогольного сп'яніння, продовжував вчиняти сварки, ображати жінку, виражатися нецензурною лайкою та погрожувати фізичною розправою.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України та зібрані матеріали направила до суду.

Суд визнав підсудного винним у вчиненні цього злочину та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік.

Однак, враховуючи те, що чоловік більше не проживає спільно із невісткою та потерпіла зазначила, що претензій до обвинуваченого немає, Піщанський районний суд на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнив засудженого від відбування призначеного йому покарання, з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном один рік.

Фото ілюстративне


Теги: кримінал

Переглядів: 636
Поширень: 0

Останні новини