Пізнають нове, відпочивають та випробовують логіку та розум: як у Вінниці працює «Літня фізико-математична школа»

Нещодавно ще 60 школярів – переможців різноманітних олімпіад – розпочали відпочинок на базі фізико-математичного ліцею №17. Традиційно такий табір функціонує з 1998 року, його відвідують діти, які стали переможцям олімпіад ІІІ та IV рівнів з фізики, математики та інформатики. Переважна більшість учасників – учні ліцею №17, а також школярі з технічного ліцею та ліцеїв №4, №2 та №7.

Для учасників літньої фізико-математичної школи розробили план та продумали програму змістовного проведення часу. Зокрема діти поділені за віковими категоріями, а саме: юніори, молодші кадети, старші кадети та ветерани.

Починаються заняття у літній школі традиційно о 8:00 і тривають до 17:30.

Ідея табору – задовольнити освітні потреби дітей, які готові отримувати додаткові глибокі знання з технічних предметів та точних наук.

Під час перебування в літній школі, учасники розв’язують задачі, слухають факультативи, консультації, спецкурси, грають у інтелектуальні гри та випробовують власні сили на “Фізмат-боях”.

Зокрема для розумового розвантаження діти грають у баскетбол, волейбол, настільний теніс та бадмінтон.

За словами учасника табору Ярослава Ягути, літня школа призначена для дітей, які зацікавлені технічними науками, такими як математика, фізика та інформатика.

«Під час навчання, ми слухаємо лекції від викладачів, студентів вишів та випускників ліцею №17, які розповідають про свій досвід та допомагають визначитись з майбутнім навчанням та роботою”, – розповів хлопець.

На думку Ярослава, такі табори дуже необхідні для юнацтва, адже тут вони дізнаються чимало нового та мають можливість закріпити вже засвоєні знання, перебуваючи в колективі однолітків.

Працюватиме табір до 14 серпня і фінансується коштом міської ради.


Теги: освіта

Переглядів: 582
Поширень: 0

Останні новини