У Вінниці виконали капремонт ще 4 покрівель

У Вінниці в рамках підготовки до опалювального сезону завершили капітальний ремонт ще 4 дахів. Це будинки за адресами: вулиця Брацлавська, 57, проспект Космонавтів 79, Л. Лук'яненка 33, 600-річчя, 42. Як зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, усі покрівлі, де роблять капремонт, перебували в незадовільному стані.

“Один об’єкт - був аварійний, відтак, його мешканці були тимчасово відселені або жили в родичів, - зазначає Віталій Місецький. - Це двоповерховий будинок 1918 року побудови по вулиці Брацлавська, 57. Раніше тут сталась пожежа, через яку повністю вигорів дах та частково - перекриття другого поверху. Усі роботи були профінансовані повністю коштом міського бюджету в рамках безкоштовного ремонту для ОСББ. Наразі залишилось лише підключити будинок до газопостачання і люди знову можуть повернутися в свої домівки”.

Раніше вінницькі комунальники оновили покрівлі ще 9 багатоквартирних будинків за адресами: вулиця Гоголя, 20, вулиця Хлібна, 11, вулиця Генерала Григоренка, 36, вулиця Г. Артинова, 38, вулиця Келецька, 110, вулиця Кропивницького, 10, Хмельницьке шосе, 112 А, проспект Космонавтів, 51 та вулиця Запорізька, 26. Таким чином з початку року вдалось виконати капітальний ремонт 13 дахів.

Як зазначають в департаменті житлового господарства, більшість будинків, ремонт в яких здійснюється наразі – це багатоповерхівки, в яких створені об’єднання співвласників. Ремонт покриття тут проводиться безкоштовно для мешканців – коштом міського бюджету в рахунок першого безкоштовного капітального ремонту одного з конструктивних елементів будинку для ОСББ.

В більшості випадків, в ході капітального ремонту будівельники демонтують старе покриття, після чого – роблять нове. В будинках з шатровими покрівлями також повністю чи частково замінюють кроквяну систему, ремонтують та обшивають димоходи та встановлюють водостоки.

Загалом до кінця цього року у Вінниці планують капітально відремонтувати дахи на понад 30 будинках.

Наразі капітальний ремонт покрівель триває за такими адресами:

вулиця Волошкова, 8;

вулиця Лялі Ратушної, 128

вулиця О. Антонова, 12;

вулиця Гоголя, 15;

вулиця Антонова, 28;

проспект Космонавтів, 26;

вулиця Стрілецька, 37;

вулиця Стрілецька, 93;

провулок Кар'єрний, 3;

вулиця Князів Коріатовичів, 145;

вулиця Келецька, 95;

вулиця М. Кішки, 59;

вулиця О. Довженка, 38;

провулок Князів Коріатовичів, 5.

Крім того, комунальники виконують протиаварійні роботи в багатоквартирному будинку по вулиці Порика, 12, де під час негоди минулого тижня частково зруйновано дах. Капітальний ремонт цього даху планується виконати до кінця року в рамках безкоштовного ремонту для ОСББ.



Переглядів: 562
Поширень: 0

Останні новини