Посівний календар на 10 серпня: робота з рослинами рекомендації та поради

Сьогодні ми пропонуємо вам посівний календар на 10 серпня, щоб допомогти вам зрозуміти оптимальний підхід до роботи з рослинами та допомогти їм рости. Погляньмо на рекомендації для садівницьких справ цього дня.

 

10 серпня: 24-25 місячний день, Спадний Місяць у Близнюках. Кращий час для посіву і висадки рослин з виткими, звисаючими та виткими стеблами. Приділіть увагу землі її необхідно розпушувати, полоти та підгортати грядки. Важливо проріджувати густі посіви, надаючи рослинам достатньо місця для росту.

Рекомендується обробляти посадки від паразитів та грибків, що допоможе зберегти рослини від хвороб та шкідників. Також можна помірно поливати рослини, надаючи їм необхідну вологу для зростання

Важливо регулярно видаляти паростки, хворі та поламані пагони. Не забувайте також видаляти рослини, які загущають крону та перешкоджають росту інших

Сьогодні також можна взятися за щеплення рослин. Пінцирування - ще один корисний процес, який допоможе формувати рослину відповідно до ваших бажань.

Ви можете робити збір врожаю плодів та коренеплодів для зберігання. Також це відмінний час для збору насіння, цілющих трав і квітів, які можуть бути використані в майбутньому.

Якщо у вас є бульби та цибулини весняних квітів, це час їх викопування. Для тих, хто дбає за газоном, це час для стрижки газону, косіння трави та заготівлі дров на зиму.

Рекомендації щодо посіву та висадки

Можна сіяти та висаджувати: арахіс, боби, сою, лагенарію, кабачки та патисони, гіркий перець. Сійте м'яту, петрушку та шпинат.

Садити виноград, суницю та лимонник. Сіяти запашний горошок та настурцію.

У домашніх умовах розгляньте можливість посадити аспарагус, хлорофітум, хойю або пасифлору.

Чого слід уникати

Сьогодні не рекомендується садити та пересаджувати трави, а також перезволожувати ґрунт при поливі.

 

Зараз ви маєте чудовий шанс максимально ефективно використовувати свій час та ресурси для покращення свого саду чи городу. Дотримуйтеся порад посівного календаря. 


Переглядів: 601
Поширень: 0

Останні новини