У Вінниці біля Вишенського озера квітує експериментальна зелена лука (Фото)

У Межах проєкту "Луки Вінниці" фахівці Інституту розвитку міст цього року висіяли експериментальні квітучі луки. Одна з таких, як повідомляють у Інституті розвитку міст, розквітла у Вишенському парку.

"Час її висівання був не найсприятливішим, та все ж засушлива погода й голодні голуби, які налетіли на насіння щойно засіяли луку, не завадили нашій тестовій ділянці.

Ми й справді хвилювались і дуже хотіли побачити результати нашого експерименту вже цього року. Щойно почались рясні дощі – рослини почали швидко проростати. Саме в цьому полягає специфіка такого озеленення, адже після висівання воно практично не потребує догляду", - зазначають спеціалісти.

Зазначають, що після засівання луку поливали двічі. Проте вологи було недостатньо через тривалу спеку. Ситуацію виправили літні зливи. Крім того, працівниці МКП Вінницязеленбуд пропололи тестову ділянку від таких небажаних рослин як берізка, лобода, щириця та осот.

"Це лише перший рік наших луків, тому вони ще не встигли забуяти в повну силу, а особливість суміші однорічних та багаторічних квітів передбачає поступову видозміну вигляду посадки. Та вже зараз гості парку можуть милуватися біорізноманітними квітковими галявинами", - розповіли у Інституті розвитку міст та пообіцяли, що продовжать вивчати цей новий досвід заради оптимальних результатів у майбутньому.

Фото: Інститут розвитку міст



Переглядів: 718
Поширень: 0

Останні новини