Ухилявся від призову та отримав три роки в'язниці: на Вінниччині засудили 34-річного чоловіка

На Вінниччині чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від призову за мобілізацією. Таке рішення ухвалив вчора Вінницький апеляційний суд.

У пресслужбі суду зазначають, що вирок Жмеринського міськрайонного суду, яким чоловіка визнано винуватим в ухиленні від мобілізації залишено без змін. 

В апеляційній скарзі обвинувачений просив змінити вирок: призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі та звільнити від його відбування, встановивши іспитовий строк ­– 1 рік. На цьому наполягав і захисник.

За словами адмоката, жмеринчанин має позитивні характеристики, виховує двох дітей, раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, кається у скоєному. Однак колегія ВАС під головуванням судді Сергія Бурденюка апеляційну скаргу обвинуваченого відхилила.

Як вказано в матеріалах кримінального провадження, тридцятичотирьохлітній чоловік отримав повістку, але у потрібний час і день без поважних причин, умисно не прибув до призовного пункту. Відтак порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації, бо ухилився від призову.

Фото: пресслужба Вінницького апеляційного суду



Переглядів: 658
Поширень: 0

Останні новини