В Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбувся День відкритих дверей

У першу суботу листопада у Стусівському універстеті пройшов традиційний захід - знайомство вишу з абітурієнтами. Відчиняючи двері у цей день, Університет радо зустрічав майбутніх студентів, які могли зазирнути у власне майбутнє, побачити реальне студентське життя і уявити себе частиною великої університетської родини!

Зібравшись у фойє діти та їхні батьки мали можливість заповнити анкети абітурієнтів, щоб бути на зв’язку з Університетом та оперативно дізнаватися актуальну інформацію, що стосуватиметься вступної кампанії.  Далі батьки зустрілися з ректором, проректорами та деканами факультетів. Ректор Стусівського університету розповів про головні переваги вишу та його особливості: єдиний класичний університет на Поділлі, лідер серед закладів вищої освіти в Центральному регіоні, широка мапа міжнародної співпраці – 30 закордонних вишів Європи та США.

Тетяна Нагорняк  - проректор із навчально-наукової роботи, стратегічного розвитку та інновацій розповіла більш детально про 8 факультетів: біологічний, економічний, історичний, , філологічний, юридичний, фізико-технічний, факультет математики та ІТ, факультет іноземних мов та навчально-науковий інститут хімії. Також батьки мали нагоду дізнатися про особливості здачі ЗНО у 2019 році від директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти - Геннадія Кузьменка. 

Поки батьки спілкувалися із ректором, проректорами та деканами, абітурієнти знайомилися із студентами Стусівського університету, які підготували для них безліч сюрпризів. Факультети та навчально-науковий інститут представляли на своїх локаціях захоплюючі інтерактиви. Гості могли попрацювати у криміналістичній лабораторії, стати учасником хімічних експериментів, погодувати та взяти до рук гігантських мадагаскарських тарганів, сфотографуватися із мімами або у костюмі мушкетерів. Протягом заходу абітурієнти та їхні батьки брали участь у вікторині про університет та отримували призи за правильні відповіді.

Зустріч із абітурієнтами та їхніми батьками відбулася у символічний для Університету день саме 3 листопада, чотири роки тому, ЗВО переїхав до Вінниці і розпочав навчального процес на Подільській землі.

Сьогодні Донецький національний Університет продовжує збільшувати матеріально-технічну базу, яка дозволяє на сьогодні здійснювати освітній процес і наукову діяльність та якісно покращує професорсько-викладацький склад. Протягом 4-х років перебування на Поділлі, Стусівський впевнено відновив втрачені через переїзд позиції в національних і міжнародних рейтингах, стабільно посідає лідерські позиції серед локальних конкурентів.

ДонНУ імені Василя Стуса вдалося створити безпрецедентну для регіону мережу партнерства і нову якість відносин між вищою школою, владою і громадою задля реалізації спільних соціально корисних проектів і справ.

Сьогодні усі можливості, перспективи та якісний освітній процес Донецький національний університет пропонує абітурієнтам. Безумовно, важливим є вибір фаху, який допоможе реалізувати потенціал дитини, але ще важливішим є вибір тих, хто навчатиме, спрямовуватиме та допомагатиме стати справжнім професіоналом своєї справи.



Переглядів: 3688
Поширень: 0

Останні новини