Підібрав ключ та проник до квартири: у Вінниці затримали крадія зі стажем

Восьмого серпня оперативники Вінницького районного управління поліції встановили та затримали жителя Запорізької області, причетного до викрадення майна мешканця м. Вінниця. Як повідомляє пресслужба поліції, за такий злочин чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Із заявою про злочин до поліції звернувся 34-річний потерпілий. Чоловік розповів, що у своєму помешканні він виявив відсутність ноутбука, планшета, сумки та інших особистих речей. 

За словами керівника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, у ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до крадіжки причетний 31-річний раніше судимий за майнові злочини мешканець міста Енергодар.

З’ясувалось, що зловмисник проник до чужої квартири, підібравши ключ до замка вхідних дверей. Скориставшись відсутністю господаря помешкання, він поцупив його речі та втік.

Затримали правопорушника у м. Вінниця. У скоєному він зізнався. Викрадене у нього частково вилучено, інше майно він встиг реалізувати.

Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Наразі слідчими вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 616
Поширень: 0

Останні новини