Молдаванин дав хабар прикордонникам, щоб нелегально потрапити в Україну через Вінницьку область

Через Вінницьку область в Україну намагався нелегально потрапити іноземець. У поліції повідомляють, що чоловік хотів уникнути спецперевірки на кордоні та спробував підкупити прикордонників.

На Вінниччині 9 серпня затримали іноземця, який надав неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США працівнику Могилів-Подільського прикордонного загону за безперешкодний перетин кордону України.

Відомо, що чоловік прибув до кордону України з Республіки Молдова. Під час перевірки документів у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів – Подільський – Отач» Могилів-Подільського прикордонного загону, чоловік намагався уникнути проходження поглибленої перевірки його особи. 

Аби прикордонники «закрили очі» та забезпечили йому безперешкодний пропуск, зловмисник запропонував посадовцю гроші. Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за такі дії, однак останнього це не спинило. Чоловік поклав на стіл прикордонника 300 доларів США.

Задокументували кримінальне правопорушення слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників відділу внутрішньої та власної безпеки по 24 прикордонному загону Державної прикордонної служби України.

Гроші вилучені. Зловмисник затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.  Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За такий злочин передбачено покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: пресслужба ГУНП у Вінницькій області


Теги: кримінал

Переглядів: 629
Поширень: 0

Останні новини