На Вінниччині неповнолітній вкрав автівку, не впорався з керуванням та втік

На Вінниччині 13 серпня правоохоронці розшукали 17-річного зловмисника, який незаконно заволодів автомобілем знайомого, вчинив на ньому ДТП та втік з місця пригоди. Як повідомляє пресслужба ГУНП у Вінницькій області, неповнолітньому загрожує до 8 років позбавлення волі.

12 серпня до поліцейського офіцера Оратівської громади звернувся 67-річний потерпілий з повідомленням про зникнення його автомобіля. Чоловік повідомив, що Volkswagen Transporter T4 з ключами в замку запалення знаходився у гаражі.

Зазначають, що особу, причетну до крадіжки, розшукали за місцем проживання.

Як з’ясувалось, 17-річний правопорушник знав, що потерпілий залишає ключі в авто, бо раніше бував у його дворі та вчився ремонтувати автомобіль.

Скориставшись відсутністю господаря, хлопець викрав транспортний засіб, проїхав 2 кілометри та не впоравшись із керуванням з’їхав з дороги. Зловмисник залишив пошкоджене авто на місці пригоди, а сам утік.

Під час відпрацювання території поліцейські розшукали транспортний засіб. Наразі слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає ув’язнення до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: Нацполіція Вінниччини



Переглядів: 2058
Поширень: 0

Останні новини