Вінниця отримала сміттєвоз від німецього міста-побратима Карлсруе

Днями у Вінницю прибув сучасний сміттєвоз – це чергова гуманітарна допомога з нашого міста-побратима Карлсруе. Спецавто суттєво підсилить матеріально-технічну базу комунального підприємства “ЕкоВін”.

“Даний сміттєвоз ми отримали від Карлсруе. Авто 2011 року випуску, має незначний пробіг, як для такої техніки - всього 160 тисяч км і перебуває в чудовому технічному стані. За один рейс він зможе забрати до 50м3 відходів – це значно більший показник, ніж у тих авто, що вже є на нашому комунальному підприємстві. Тож, думаю, цей сміттєвоз буде досить ефективним в роботі”, – розповідає директор КУП “ЕкоВін” Петро Гриневич.

Фахівці розповідають, що цей сміттєвоз заднього завантаження і підлаштований під стандартні євроконтейнери, що встановлені у Вінниці. Побачити спецавто на вулицях міста вінничани зможуть трішки пізніше – спеціалісти ще проводять техогляд машини.

“Ми дуже вдячні нашим закордонним партнерам за досить суттєву допомогу для нашого підприємства. Переконаний, що вже незабаром вінничани зможуть оцінити, як покращиться якість послуг з вивезення сміття, які надають наші комунальники і, важливо, що ми зможемо ще швидше реагувати на виклики, які будуть надходити завдяки додатковому авто”, – зауважив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Варто зазначити, що спецавто прийшло до Вінниці у рамках програми Уряду Німеччини “Поліпшення захисту населення у межах муніципального партнерства з Україною”. Ця програма фінансується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Власне, це вже не перша допомога від німецького міста-побратима, адже Карлсруе й раніше підтримувало Вінницю. Зокрема, надані німецькими партнерами намети для "пунктів незламності" та генератори допомогли нашому обласному центру вистояти минулої зими.



Переглядів: 680
Поширень: 0

Останні новини