На Кубку України з самбо Вінницю представлятимуть понад 40 спортсменів

Відзавтра і до19 серпня Вінниця стане ареною для проведення Кубка України з самбо. Понад 40 дорослих спортсменів і десятки молодших у категоріях юнаків та юніорів представлять наше місто та область на цих змаганнях.

Вони вже успішно завершили напружені тренування й підготовку до цієї важливої події. Хлопці та дівчата безперервно працювали над вдосконаленням своїх прийомів і тактики бою, щоб захистити свої титули та здобути нові нагороди.

Вихованка Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5, чемпіонка Всеукраїнських турнірів з самбо Єва Войналович поділилася своїм бажанням стати переможницею на цих змаганнях.

"На шляху до перемоги я викладаюсь на повну, бо моя мета – стояти на найвищій сходинці п’єдесталу!» – говорить самбістка Єва Войналович.

Іван Нагорняк, старший тренер з боротьби самбо у Вінницькій області, акцентував на постійній праці та тренуваннях, які лежать в основі підготовки спортсменів до змагань.

«Систематичні тренування, наполеглива робота, підвищення спортивної майстерності, фізичні навантаження, а також психологічна і тактична підготовка – це компоненти, які необхідні для досягнення успіху. Твердий дух та бажання вдосконалюватися, відображають найкращі спортивні цінності», – відзначив Іван Нагорняк.

Важкою, але неодмінною складовою успіху є тренування перед змаганнями, як підкреслив самбіст спортшколи № 5 та чемпіон перших Європейських ігор з єдиноборств Антон Додон.

«Ми наполегливо працюємо, тренування відбувались з понеділка по суботу по дві години або більше. Це вимагає від нас багато часу і зусиль, але ми розуміємо, чому це робимо», – розповів він.

Змагання відбудуться в одному з торговельно-розважальних центрів міста, і це буде справжнє шоу для вболівальників та любителів спорту.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський побажав яскравих перемог для всіх спортсменів.

«Нехай ці дні стануть спільними кроками до слави та нових досягнень для всіх учасників. Бажаю, щоб лунали гучні аплодисменти та об'єднаний гул підтримки для улюбленців на арені», – підкреслив Сергій Краєвський.

Також він додав, що у нашій збірній десятки чемпіонів та призерів України серед них є і призери світу та Європи, окрім цього вінницька команда налічує близько десяти Майстрів спорту з самбо, таким чином вона входить у трійку кращих в Україні.


Теги: Спорт

Переглядів: 557
Поширень: 0

Останні новини