У Вінниці учні та вчителі місцевого ліцею відшивають амуніцію для військових

Учні та педагоги Вінницького ліцею №19 відшивають амуніцію для військових та роблять заготовки для маскувальних сіток. Допомагаючи Збройним Силам України, колектив наближає омріяну Перемогу України у цій несправедливій війні з російським агресором.

За словами директора ліцею Володимира Костюка, ідея такого формату допомоги з’явилась ще на початку повномасштабного вторгнення. Підтримали цю ідею відомі волонтери.

«Оскільки потрібно наближати нашу перемогу, вирішили взяти в хід швейні машинки та почати працювати. Допоміг нам пришвидшити темпи волонтер із Латвії – Айгарс Стоніс, який передав сучасну електричну машинку та тканини потрібних кольорів. Ще одну сучасну швейну машинку ми отримали завдяки співаку та волонтеру Віктору Бронюку», – розповів він.

До процесу відшиву доєднались багато охочих: і батьки, і школярі, і внутрішньо переміщені особи, і вінничани. Нині всі вони гуртом працюють над заготовками для маскувальник сіток, також відшивають аптечки, рукавиці, балаклави та спідню білизну для Захисників та Захисниць.

«Ми отримуємо запити від військових про речі, які їм необхідні на передовій і разом намагаємося закрити потреби. Діти розуміють, що їхня допомога неабияк потрібна для нашої спільної перемоги», – додав Володимир Костюк.

Учасники “швейних військ” приходять працювати щодня – як тільки мають вільний час. Всі вони розуміють важливе значення даного процесу – і дорослі, і малі.

Трішки секретів про плетіння маскувальних сіток розповів шестикласник Сергій Педоренко:

"Беру там, де є розріз і прив'язую шматок тканини на вузлики і потім плету. Це не важко робити і можна швидко навчитися", – зазначив хлопчик.


Переглядів: 588
Поширень: 0

Останні новини