Цікаві Факти про завтра - 17 серпня та Свято Явдохи

Кожен день приховує у собі особливий сенс і святкову ауру. 17 серпня - не виняток. Зазвичай ми не звертаємо на цей день особливої уваги, але він пронизаний цікавими історіями та відзначається різноманітними подіями та святами. Давайте розкриємо деякі цікаві факти про цей день та розповімо про найцікавіше свято - Явдоху Малинівку.

 

Загадковий 17 серпня

17 серпня - 229-й день року (230-й у високосні роки) за григоріанським календарем. Цього дня до завершення року залишається 136 днів. І це вже майже осінь, коли природа готується до змін, а ми - до нових вражень.

 

День комісійних магазинів та ванільного заварного крему

17 серпня відзначають різноманітні свята. Але особливу увагу ми звертаємо на День комісійних магазинів та День ванільного заварного крему. Не варто пропустити можливість насолодитися цим ніжним десертом та відвідати захопливий світ комісійних магазинів!

 

Явдоха Малинівка - свято з традиціями

17 серпня - це час, коли народ відзначає свято Явдохи Малинівки. Це незвичайна назва для багатьох, але в Україні цей день має глибокі традиції. Явдоха - це ім'я, пов'язане з погодою, природою та сільським господарством. Цей день припадає на час, коли в лісах дозрівають ягоди дикої малини. Її збирають, готують смачні страви та навіть лікувальні засоби.

 

Загадковість Явдохи та інші назви свята

Свято також відоме під іншими назвами: Малинівка, Огірочниця, Сіногнійка. І, звісно ж, не можна забувати про православне вшанування пам'яті преподобної мучениці Євдокії Римлянині. Традиційно у цей день варять вареники, печуть пироги та насолоджуються смаком малини.

 

Народні прикмети

За народними віруваннями, на Явдоху ранком важливо спостерігати за росою. Якщо роси багато - це означає хороший урожай льону. Плетені з льону вироби відзначалися особливою міцністю та довговічністю.

 

17 серпня - день, який має багатий історичний та народний контекст. Цей день обіцяє нам незабутні враження та нагадує, що кожен день має свою важливу цінність. Хай 17 серпня подарує вам позитивні емоції, нові знання та незабутні миті радості!


Переглядів: 606
Поширень: 0

Останні новини