Ошукували українців, які намагались підготуватись до блекаутів: на Вінниччині затримали групу зловмисників

Поліцейські Вінниччини припинили незаконну діяльність організованої злочинної групи, члени якої ошукували мешканців країни, повідомляють у пресслужбі ГУНП у ВІнницькій області.

Протиправну діяльність трьох раніше неодноразово судимих за майнові злочини задокументували слідчі та оперативники обласного главку поліції Вінниччини. У складний для українців час, під час блекауту, зловмисники ошукували жителів країни, які намагались підготуватись до зими.

За словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євгена Кронівця, шахрайську схему привласнення грошей напрацював 44-річний житель Козятина, який у виправній установі у Вінниці очікував на рішення суду. Він раніше неодноразово притягувався до відповідальності за тяжкі та особливо тяжкі злочини, також потрапляв в поле зору поліції за вчинення шахрайства.

Допомагали «ділку» двоє його співкамерників віком 23 та 38 років. Ув’язненні у соціальних мережах розмішували оголошення про продаж дров за цінами нижчим від ринкових. Після того, як потерпілі перерахували гроші за неіснуючий товар, продавці на зв'язок більше не виходили.

Слідчі уже зібрали докази причетності учасників організованої злочинної групи до десятка злочинів.

Усім фігурантам повідомлено про підозру у вчинення злочину, передбаченого ч 4. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Дії одного з учасників злочинної групи, 38-річного чоловіка, слідчі додатково кваліфікували за ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються можливі інші потерпілі від дій шахраїв. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 624
Поширень: 0

Останні новини