У Вінницю надійшли ще два трамваї «Tram2000» зі Швейцарії

Сьогодні, 16 серпня, у межах другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», до Вінниці доставили черговий трамвайний вагон «Tram2000».

Ще один прибув до трамвайного депо у суботу. Відтак наша громада уже отримала від Швейцарської Конфедерації 22 таких вагони. Частина з них уже курсує нашим містом.

Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть роботи із технічної адаптації цих вагонів до українського законодавства.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що окрім технічної адаптації, швейцарські вагони також мають пройти ряд юридичних процедур. Серед яких реєстрація в інспекції електротранспорту.

«Ці трамвайні вагони приходять до Вінниці у задовільному стані й ще нещодавно вони перевозили пасажирів у Цюриху. Проте процес випуску цих трамваїв на лінії займе деякий час. Оскільки, для того, аби курсувати на маршрутах транспорт має бути обладнаний передніми й задніми покажчиками поворотів, стоп-сигналами, дзеркалами заднього виду, в тому числі лівого, інформаційною системою та системою оплати проїзду», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Наразі вулицями міста уже курсує 12 вагонів «Tram2000».

Для довідки

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого – Вінниця має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».


Теги: транспорт

Переглядів: 623
Поширень: 0

Останні новини