Морально підтримувала на суді: вперше у Вінниці постраждалу від домашнього насильства супроводжувала судова волонтерка

У Вінницькому апеляційному суді працює служба підтримки постраждалих від домашнього насильства. Вчора потерпілу вперше супроводжувала в установі судова волонтерка Анна Сербова, пише пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Жінку вона провела до зали судового засідання, підтримувала її морально та перебувала поруч під час апеляційного розгляду. Таку послугу надали постраждалій на її ж прохання.

З початку цього року до Вінницького апеляційного суду надійшло 25 справ про домашнє насильство. По двох із них надано безоплатну правову допомогу за перенаправленням, по стількох же – психологічну, інформаційну – по п’яти, а по одній – особистий супровід.

"До слова, служба підтримки постраждалих від домашнього насильства започаткована у ВАС в межах реалізації концепції клієнтоорієнтованого суду та Стратегії розвитку волонтерського сервісу у Вінницькому апеляційному суді на 2021-2023 роки. Її завдання – надати  потерпілим від сімейної тиранії емоційну та інформаційну підтримку, а правову та психологічну допомогу – через механізм перенаправлення. Листуються працівники служби із постраждалими через електронну пошту turbotaprovas@vna.court.gov.ua та вайбер – (063) 53-58-536", - повідомляє пресслужба суду.


Теги: суди

Переглядів: 582
Поширень: 0

Останні новини