Прикмети та заборони на 19 серпня: Що не можна робити сьогодні

Серпень - це місяць, коли на природу поширюються різні прикмети та заборони, які намагаються передбачити, якою буде майбутня погода, чи наскільки буде плідним рік для сільськогосподарських робіт, і навіть як вплине цей день на життя людини в цілому. 19 серпня - це день, на який припадає кілька цікавих прикмет та заборон, які мають відображення в старовинних традиціях та народному віруванні.

 

Погодні прикмети:

Ясне небо - суха осінь: Згідно з народною мудрістю, якщо 19 серпня небо ясне і сонячне, то наступна осінь буде сухою. Однак, якщо день виявився дощовим та похмурим, то можна очікувати вологу погоду восени.

Листя стало жовтим - передбачення похолодання: Якщо до 19 серпня листя на деревах почало жовтіти, це може бути попередженням про наближення похолодання.

 

Прикмети щодо Яблуневого спасу:

Гостинність - до багатства: Яблуневий спас - час гостинності та щедрості. За народними прикметами, якщо пригостити жебрака яблуком на Яблуневий спас, то наступний рік обіцяє бути вдалим та щедрим на достаток.

 

Заборони на 19 серпня:

Освячення яблук у церкві: Однією з найвідоміших заборон є та, що забороняє їсти яблука до їх освячення в церкві. Яблука після освячення, стають символом здоров'я та багатства.

Не купатися у відкритих водоймах: Згідно з прикметами, купання у відкритих водоймах на 19 серпня може призвести до захворювань та втрати сил.

Уникати сварок та негативних вчинків: Заборони охоплюють також уникнення сварок, галасливих застіль та негативних вчинків. Також не рекомендується виходити заміж чи одружуватися цього дня.

Утримання від фізичної праці: Заборони охоплюють також утримання від фізичної праці, ремонту та рукоділля. На 19 серпня варто приділити більше уваги духовному відпочинку та спокою.


Слід зазначити, що прикмети та заборони мають давню історію і відображають вірування та традиції предків. Вони можуть допомогти нам відчути зв'язок з минулим та дбайливо ставитися до навколишнього світу. 

Переглядів: 736
Поширень: 0

Останні новини