20 серпня: Відкриття, свята та події

20 серпня входить до числа днів, коли наш світ відзначає різноманітні події та свята. Давайте подивимося на кілька цікавих фактів про цей день, а також розглянемо особливі свята, які відзначаються в цей день.

 

Цікаві Факти:

Всесвітній день ліні (World Laziness Day): 20 серпня відзначається, як Всесвітній день ліні. Цей день призначений для відпочинку, розслаблення та відмінного проведення часу у лінивому режимі. Ідея дня виникла для підтримки та пропаганди здорового ставлення до відпочинку.

День музичних шкатулок: Цей незвичайний день відзначається 20 серпня. Музичні шкатулки - це чудові винаходи, які дарують радість звуками разом із малюнками та рухомими фігурками. Вони завжди мали особливе місце в серцях багатьох, нагадуючи про ніжність і красу.

День лимонаду: 20 серпня також є Днем лимонаду. Цей популярний напій - ідеальний спосіб зберегти свіжість в спекотний літній день. Від лимонаду з м'ятою до варіацій з іншими смаками - цей напій завжди радує смакові рецептори.

Всесвітній день комарів: Сьогоднішній день також присвячений боротьбі з малярією та небезпечними комарами. Всесвітній день комарів (World Mosquito Day) був створений на честь відкриття британським лікарем сером Дональдом Россом в 1897 році того, що самки комарів Anopheles є векторами передачі малярії.

Малярія і Всесвітній день комарів:

20 серпня є днем для підняття свідомості про небезпеку малярії, яка залишається однією з найпоширеніших та смертоносних вірусних хвороб у світі. Понад півмільйона людей щороку вмирають через цю хворобу, зокрема у країнах, що розвиваються. Малярія передається від людини до людини за допомогою комарів. Особливо вразливі до цієї хвороби є діти та вагітні жінки.

Всесвітній день комарів нагадує про важливість профілактичних заходів, які допомагають захистити людей від малярії. Також цей день спрямований на збір коштів для досліджень та програм, спрямованих на лікування та управління малярією.


Переглядів: 1083
Поширень: 0

Останні новини