Сьогодні Вінниця прощається із полеглим воїном Олегом Лисаком

Іще один серпневий день, сповнений невгамовною тугою. Сьогодні Вінницька громада проводжає до Небесного війська мужнього воїна Олега Лисака 1975 р.н.

Олег Володимирович уперше став на захист Батьківщини під час антитерористичної операції на сході країни у 2014 -2015 рр. Вдруге – від початку масштабного вторгнення росії. Був бійцем 3-го штурмового оперативного батальйону військової частини 3028 Національної гвардії України. Останній бій прийняв під селом Роботине Запорізької області. Сталося це 16 серпня цього року. Війна обірвала життя Героя у 48 років.

Олег був із сім’ї військовослужбовця. Однак, по завершенню Вінницької загальноосвітньої школи №19, обрав для себе мирну професію юриста. Фах здобув в Одеському національному університеті ім. І. І. Мечникова. Відтоді його головним обов’язком став захист людей. «Саме тому, не зміг усидіти вдома, коли розпочалась агресія росії у 2014. Був переконаний, що як справжній чоловік, має відстоювати свободу України, право жити у ній – вільній та незалежній – як для своїх двох донечок, так і для всіх майбутніх поколінь. Саме тому й на великій війні був уже з 25 лютого. Захищав Київ, брав участь у боях під Соледаром та інших великих битвах на сході країни», – каже дружина воїна Олеся.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у 2022 році указом Президента молодшого сержанта Олега Лисака було нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

Церемонія прощання із Героєм розпочнеться о 10:00 год. у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають Олега Лисака о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!


Теги: війна

Переглядів: 1021
Поширень: 0

Останні новини