До нового навчального року на Вінниччині буде відкрито три школи

Сьогодні, 6 липня, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно із своїм заступником Василем Броварником з робочою поїздкою перебували у Гайсинському районі. Основна мета - ознайомлення з перебігом будівельних робіт у Михайлівській СЗШ І – ІІІ ст.

Завдяки цілеспрямованим зусиллям  уряду, обласної та районної влади даному об’єкту була приділена належна увага для його завершення. 

Оглянувши  школу та поспілкувавшись із заступником голови райдержадміністрації Сергієм Несвятим, начальником управління освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Валентиною Шрамко, директором Михайлівської школи Анатолієм Балахтарем, сільською головою Валентиною Топочкановою і  підрядчиком, Валерій Коровій наголосив на  необхідності завершення відповідних робіт у приміщенні до початку нового  навчального року. Голова обласної державної адміністрації акцентував увагу на створенні максимально комфортних умов для навчально-виховного процесу.

«До 1 вересня поточного року на теренах Вінницької області ми вводимо три школи, які будувалися по 30 років. І сьогодні в Михайлівці дійсно свято, тому що принаймні два-три роки тому про це можна було лише мріяти. З огляду на те, що були заблоковані казначейські рахунки, місцеві бюджети не мали фінансових ресурсів. Нині ж бачимо результати бюджетної децентралізації, яка активно впроваджується завдяки підтримки Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Ми цими днями об’їхали три школи: це і Сосонська Вінницького району, Зведенівська Шаргородського району та безпосередньо школа с. Михайлівка Гайсинського району. Побачене нам дає надію, що школи будуть відкриті до 1 вересня ц.р., а громадам даних сіл – впевненість в завтрашньому дні» - зазначив Валерій Коровій.

Особливу увагу очільник Вінниччини  приділив стану навчальних кабінетів та класних кімнат,  умовам шкільної їдальні, спортивній залі.  Також значну увагу  приділив умовам навчання перших класів. Оглянувши класну кімнату де будуть навчатись майбутні першокласники, поставив ряд слушних зауважень щодо його облаштування, наголосивши, що наші дітки повинні піти в перший клас за місцем свого проживання, але ці перші класи не повинні нічим відрізнятись один від одного: чи то у Вінниці, чи в Києві, чи в Михайлівці. Кругом має бути підготовлений вчитель і забезпечені якісні послуги для всіх дітей.




Переглядів: 6845
Поширень: 0

Останні новини