У Вінниці відновили 9 прибудинкових територій після заміни зовнішніх мереж

До опалювального періоду залишилось не так багато часу. Щоб забезпечити якісну подачу тепла та води у багатоповерхові будинки, Вінницька громада заздалегідь почала готуватися до настання холодної пори. Зараз триває заміна зовнішніх інженерних мереж, що дозволяє у майбутньому мінімізувати кількість аварійних ситуацій у холодну пору року, а при заміні мереж теплопостачання ще й покращити енергоефективність.

У департаменті міського господарства ВМР повідомляють, що старі та зношені труби тепломереж заміняють на нові попередньо ізольовані, що дозволяє значно зменшити тепловтрати при транспортуванні теплоносія до будинку громадян. А при заміні мережі каналізації та водопостачання використовують полімерні труби. Вони у свою чергу мають довший термін експлуатації та, на відміну від металевих, не піддаються корозії.

Наступним етапом, після заміни зовнішніх мереж, є відновлення прибудинкових територій. Так фахівці департаменту житлового господарства ВМР зазначають, що нещодавно, відповідні роботи уже завершили на прибудинкових територіях за адресами Політехнічна, 8, Антонова, 23, Келецька, 69, Лялі Ратушної, 126.

«Після проведення робіт із заміни зовнішніх мереж на прибудинковій ділянці починаються роботи із відновлення двору. Це дозволяє в майбутньому уникнути аварійних ситуацій на мережах та значно довше підтримувати належний стан відновленого двору. Окрім того, мешканці можуть проявити ініціативу та на умовах співфінансування зробити ряд інших робіт. А це зокрема: асфальтування проїжджої частини, облаштування тротуару з пониженням бордюрів, паркомісць та інших об'єктів благоустрою», – зазначає заступник директора департаменту житлового господарства ВМР Сергій Гречанюк.



Переглядів: 677
Поширень: 0

Останні новини