Церковне свято сьогодні та усі цікаві свята: традиції та заборони на 26 серпня

Сьогодні, 26 серпня, в Україні відзначатимуть День авіації. У цей день також віряни вшановують пам'ять Максима Сповідника. 

Яке сьогодні церковне свято

25 серпня у церковному календарі - День вшанування пам'яті Максима Сповідника. Він народився в Константинополі близько 580 року у родині, відданій релігійній практиці, однак його освіта була різнобічною. В дорослому віці він вступив на службу до імператора Іраклія і став його секретарем. Однак життя при дворі стало для нього тягарем, і він вирішив прийняти чернечий постриг в Хрисопольській обителі. 

Пізніше на прохання правителя Максим поїхав до Олександрії, протягуючи свій шлях через Крит. Саме там почалася його активна духовна діяльність. Протягом близько 6 років він прожив у цьому регіоні.

У 641 році помер Іраклій, і престол успадкував Констанс II, який був відданим прихильником монофелітизму та жорстоким правителем. Під час його правління напади на християн з боку єретиків посилилися. Тому в 647 році Максим вирушив до Африки, де монофелітизм засуджувався. Проте Констанс II наказав заарештувати Сповідника та папу Мартина, який супроводжував його. В 656 році Максима вислали до Фракії, а потім у Константинопольську в'язницю, де його піддавали довгим катуванням. Преподобний Максим помер у 662 році від наслідків цих мук.

 

Що не можна робити сьогодні 26 серпня

Не варто сьогодні працювати на городі та ходити босоніж по росі.

Не рекомендується цього дня впускати незнайомих людей у будинок.

Не варто 26 серпня розпочинати нові справи, вживати погані слова, лінуватися, а також сумувати та плакати.

 

Народні прикмети та традиції на 26 серпня

Зібрали багато грибів на Тихона – наступного року буде добрий урожай хліба.

Сильні вітри цього дня провісники дощового вересня.

Сова ухає у ніч на 26 серпня – погода зміниться.

Сьогодні туман над лісом – до гарного врожаю грибів.

 

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)?

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 24 серпня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 24 серпня день ангела відзначають власники таких імен: Василь, Євдокія, Іван, Костянтин, Ксенія, Максим, Микола, Олексій, Серафим, Тихон, Яків

 

Усі цікаві свята сьогодні 

Почнемо з неймовірно захопливого Дня залучення удачі. Це наче запрошення подорожувати світом можливостей та вірити у магію власного життя. Саме сьогодні усі перепони здаються ніби відчинені ворота до неймовірних пригод, де кожен крок може привести до незабутнього відкриття.

Україна святкує День авіації — це день, коли небо переповнюється мріями про польоти. Це день, коли гравітація втрачає свою силу, а земля стає ближчою завдяки великому досягненню людства — літальним апаратам.

Для тих, хто шукає гармонію та спокій, сьогодні День музичної йоги. Мелодії об'єднуються з асанами, створюючи унікальне таємниче поєднання звуку і руху. Це наче магія, яка дозволяє пірнути глибше у своє внутрішнє "я", знаходячи гармонію в рухах і мелодіях.

Не можна обійти увагою День рівноправності жінок. Сьогодні світ святкує досягнення жінок у боротьбі за рівність і справедливість. Це час вшанування неймовірних досягнень, які зробили жінки в усіх сферах життя, від науки до політики, довівши, що сила та інтелект не мають статі.

Так, 26 серпня — день, коли світ вибухає мозаїкою різноманітних свят. Це нагадування, що життя — це найцінніший дар, і кожен день може бути наповнений радістю, відкриттями та новими можливостями.


Переглядів: 1347
Поширень: 0

Останні новини