У Вінниці створили Фонд підтримки ЗСУ та розвитку військово-технічної галузі

З початку конфлікту громада міста Вінниця активно стоїть на боці підтримки Збройних Сил України у їхньому протистоянні російській агресії. З метою більш ефективного та швидкого реагування на потреби та запити військових, місцева влада створила Фонд, який сприятиме як фінансуванню ЗСУ, так і підтримці соціально-економічного розвитку сфери військово-технічної галузі. На сьогоднішній останній сесії міської ради депутати одобрили положення про цей спеціальний фонд підтримки.

За словами міського голови Вінниці, однією з головних місій є гарантування безпеки в місцевій громаді та надання підтримки українським військам, які захищають нашу країну від ворожих нападів. Саме тому важливим завданням є посилення стабільності міста в ролі тилового центру та збереження єдності громадянської спільноти.

«В даному випадку ми посилюємо роботу по допомозі нашим військовим і створюємо відповідний фонд. Важливо, що його основне завдання – це акумулювання коштів, які надходять з різних джерел, зокрема до фонду соціально-економічного розвитку. Ми сюди також можемо залучати джерела інших резидентів України. В цьому напрямку ми вже співпрацюємо з такими банківськими установами, як ПриватБанк та Монобанк щодо створення можливості максимально швидко всім охочим членам нашої територіальної громади та українцям зробити донати через QR-код. Це додатковий механізм допомоги нашим військовим, які зараз перебувають на фронті», – сказав Сергій Моргунов.

Максим Мартьянов, який є директором департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради, повідомив, що Фонд вже зібрав понад 65 мільйонів гривень. Основною метою діяльності Фонду буде підсилення фінансування потреб військових. Крім того, його робота буде спрямована на сприяння соціально-економічному розвитку населених пунктів, які входять до складу територіальної громади Вінниці, з метою підтримки стабільності всередині цієї спільноти.



Переглядів: 791
Поширень: 0

Останні новини