Сергій Моргунов висловив свою подяку волонтерам Вінниці за їх важливий внесок у наближення до перемоги

На вчорашньому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради Сергій Моргунов та Павло Яблонський висловили подяку від міської ради та виконавчого комітету колективу Регіонального офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Вінниці та тринадцятьом волонтерам з міста. Це визнання їхнього внеску у розвиток волонтерського руху в межах міської територіальної громади та виявленої самовідданості під час допомоги переселенцям, Захисникам та Захисницям України.

Сергій Моргунов, мер Вінниці, виступив в ролі представника громади і висловив щиру вдячність волонтерам та видатним гостям, зокрема з Регіонального офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Вінниці. Ці особи активно надають допомогу переселенцям, захисникам і захисницям України, сприяючи нашій перемозі.

Також мер міста привітав присутніх з 32-м Днем Незалежності України.

«Дякую нашим міжнародним партнерам. Дякую вінницьким волонтерам за згуртованість, стійкість, людяність, за доброту та патріотизм. Сьогодні ми дякуємо нашим героям та героїням за мужність, яку вони проявляють на Сході, Півдні та будь-якому куточку нашої держави, усім хто підтримує та виборює нашу незалежність», – говорить Сергій Моргунов.

Волонтери з Вінниці надавали тимчасовий притулок переселенцям, оскільки ці люди були змушені покинути свої рідні міста і потребували допомоги в тяжкий період.

«Ви, кожен по-своєму робите внесок у наближення нашої Перемоги. У перші дні війни, ви допомагали переселенцям, надавали житло. В певний час кількість таких громадян сягала позначки у 500 осіб, 100 чи 40, хто скільки міг. Окремо хочу подякувати представникам ООН, за те, що активно працювали у Вінницькому регіоні, особливо в частині надання матеріальної допомоги переселенцям. Фактично ви перші в Україні, хто відпрацював алгоритм видачі фінансової допомоги, яка на той час потрібна була людям, які втікали від артилерійських обстрілів, ракетних атак», – зазначив очільник громади.

Також, голова міста висловив побажання, щоб всі громадяни України найшвидше відзначили свою перемогу.

«Бажаю нам усім Перемоги над «темним світом», тоталітаризмом, жорстокістю, над рашизмом. Дякую та бажаю вам, волонтерам, щоб те добро, яке ви надавали людям, повернулося зі сторицею, а також міцного здоров’я, оптимізму та сили духу, а також позитиву, тому що без цього не можна перемагати ні в житті, ні на війні», – каже Сергій Моргунов.

На церемонії вручення присутні були представники волонтерів з різних сфер діяльності.

Серед них була Любов Федонюк, яка з самого початку конфлікту почала активно надавати допомогу тим, хто цього потребував. Вона відповідає за забезпечення військових, розселених громад та прифронтових територій продовольчою допомогою разом з однодумцями.

«Волонтерю, адже розумію задля кого я це роблю, – говорить Любов Федонюк. – Мене мотивує злість до країни агресорки, країни-терористки росії. Тому я щодня докладаю максимум зусиль аби наблизити нашу Перемогу».

Вона зазначила, що фінансову винагороду вони разом з колегами з Центру спрямовують на придбання турнікетів для наших Захисників.



Переглядів: 860
Поширень: 0

Останні новини