В місті Вінниця розпочалася професійна підготовка осіб, які допомагатимуть ветеранам

Міська рада оголосила, що сьогодні, 25 серпня, у Вінниці розпочався процес професійної підготовки помічників ветеранів. Це особи, які успішно пройшли етапи відбору та співбесіду. Тепер вони розпочали заняття у Центрі ветеранського розвитку, розташованому на базі Вінницького національного технічного університету.

Запрошено 20 осіб на участь у навчальному процесі. Для них передбачено інтенсивний тритижневий курс з навчання, де на тиждень буде проводитись шість навчальних днів. Курс включає як практичні, так і теоретичні модулі, під час яких майбутні помічники ветеранів зможуть здобути необхідні знання та навички для нової професії.

Сьогодні до Центру ветеранського розвитку завітав Ігор Паляниця, переселенець з Херсона, який наразі проживає в Вінниці та працює в Муніципальній варті. Цей 29-річний хлопець отримав інвалідність ІІ групи через участь у війні.

«Для ветеранів дуже важливе працевлаштування. Це – необхідний етап для психологічної реабілітації. Тоді військовий повертається в соціум і не відчуває себе покинутим, що, на жаль, часто буває з нами. Треба розуміти, що внаслідок війни у багатьох будуть поранення. І цим людям потрібна допомога. А оскільки я і сам пройшов цей шлях, то швидко знайду спільну мову і зможу допомогти», – зазначає Ігор.

По завершенні навчання кандидати пройдуть залікові випробування та отримають відповідні сертифікати. Подальший крок для них - можливість працевлаштування у Сервісному центрі помічника ветеранів, який був створений на базі Вінницького міського центру соціальних служб згідно з рішенням міської ради від 25 серпня.

«Ми з великим задоволенням чекаємо наших ветеранів, які мають бажання допомогти своїм колегам після повернення з війни», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.



Переглядів: 797
Поширень: 0

Останні новини