Спалах африканської чуми свиней на Вінниччині: Держпродспоживслужба зафіксувала випадок захворювання

Стало відомо, що в одному з державних господарств Калинівської міської територіальної громади Хмільницького району Вінницької області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней (звіт про результати дослідження Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 24.08.2023 № 006003 п.м./23).

Про це повідомила Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.
Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією!


Теги: Вінниця

Переглядів: 1406
Поширень: 0

Останні новини