Вінницька область втратила 22 захисників за минулий тиждень

Редакція "Місто над Бугом", посилаючись на інші джерела повідомила, що за минулий тиждень, з 21 по 27 серпня, було зафіксовано загибель двадцяти двох військових з Вінниччини: Євгена Медведєва, Віктора Висельського, Ігоря Ноябродського, Артура Андрейчука, Валерія Ковальчука, Максима Гамова, Олександра Потапенка, Володимира Матвієнка, Олега Гребенюка, Дмитра Богуцького, Віталія Глинчука, Леоніда Іванова, Олега Дашкевича, Миколи Жабінського, Дмитра Янчука, Петра Дробика, Юрія Хмільовського, Олега Ржипецького, Віталія Драчука, Ігоря Єгорова, Ярослава Ковальова та Дмитра Калінчука. 

На сайті Жмеринка.City було опубліковано інформацію про трагічну загибель Євгена Медведєва. Згідно з повідомленням, Євген активно брав участь у захисті України з грудня минулого року. Він обіймав посаду старшого вогнеметника у вогнеметному відділенні взводу з реагування на хімічні та біологічні загрози 118-ї окремої механізованої бригади. Трагічна подія сталася 17 серпня, коли Євген загинув під час активних бойових дій поблизу населеного пункту Роботине в Запорізькій області. Його загибель сталася в результаті скиду з ворожого дрона.

На своїй сторінці у Facebook, Тульчинська міська громада повідомила про сумну новину – загибель Віктора Висельського. Інцидент стався 15 серпня 2023 року в районі населеного пункту Кліщіївка, що знаходиться в Бахмутському районі Донецької області. Віктор помер під час обстрілів артилерією противника та безпосереднього бойового зіткнення з ворожою силою. Він віддав своє життя відстоюючи Україну.

Інформація про загибель Ігоря Ноябродського та Артура Андрейчука була оприлюднена Вінницькою міською радою на їхньому офіційному сайті.

Ігор Ноябродський служив у 57-му окремому мотопіхотному полку, який названий на честь кошового отамана К. Гордієнка. Він разом зі своїми побратимами брав участь у боях під Бахмутом. Трагічно загинув 27 березня в результаті бою біля селища Хромове.

Артур Андрейчук служив старшим сержантом у складі 22-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Він втратив життя під час танкового бою в селі Кліщіївка, розташованому в Бахмутському районі. Його серце перестало битися 14 серпня після тяжких поранень.

Барська міська рада повідомила про загибель Володимира Матвієнка. 19 серпня життя Захисника обірвалось у запеклому бою на фронті Запорізької області. "Він боровся із ворогом до останнього подиху, з глибокою та непохитною вірою в Бога і в Батьківщину", - йдеться у повідомленні.

На своїй фейсбук-сторінці про загибель Олега Дашкевича повідомила Могилів-Подільська міська рада. Захисник загинув 23 серпня, боронячи державний суверенітет та територіальну цілісність України. 

В телеграм-каналі "Новини Вінниця 20 хвилин"  повідомляють про загибель Валерія Ковальчука. Життя захисника обірвалось 23 серпня в результаті ворожого мінометного обстрілу у Бахмуті Донецької області.

На сайті "Вінниця 20 хвилин" повідомили про загибель Максима Гамова. Максим з 10 жовтня 2022 року стояв на захисті нашої Батьківщини. Служив у складі десантних штурмових Збройних Резервних Військ. Максим загинув 23 серпня поблизу Новоселівського Луганської області.

Ладижинська міська територіальна громада повідомляє про загибель Олександра Потапенка. Оборонець віддав своє життя 15 серпня, стримуючи наступ ворога на Україну. 

Тульчинська районна держадміністрація повідомляє про загибель Олега Гребенюка. 19 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області Герой загинув.

Стрижавська територіальна громада повідомляє про загибель Дмитра Богуцького. Під час бойових дій внаслідок ворожого обстрілу з боку військовослужбовців та інших збройних формувань російської федерації Дмитро отримав поранення, несумісні з життям. Сталось це 21 серпня поблизу села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

На сайті Калинівської міської ради повідомляють про загибель Віталія Глинчука. Віталій ніс службу командиром мінометного взводу. До останнього подиху був вірний присязі та українському народу. Він загинув 22 серпня в результаті авіаудару ворога в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області.

На фейсбук-сторінці Погребищенської міської ради повідомили про загибель Леоніда Іванова. Оборонець з 25 лютого 2022 року став на захист нашої Батьківщини і був командиром інженерно-саперного відділення стрілецького батальйону. 23 серпня 2023 року, виконуючи бойові завдання в районі н.п. Невельське Донецької області, Захисник загинув.

23 серпня очільниця Козятинської громади Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель двох захисників: Миколи Жабінського та Дмитра Янчука

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Петра Дробика, який пішов захищати Україну добровольцем.

На сайті Шаргородської громади повідомили про загибель Юрія Хмільовського. Старший лейтенант ніс військову службу на посаді офіцера відділення оперативної психологічної роботи.

Калинівська міська рада повідомляє про загибель двох оборонців - Олега Ржипецького та Віталія Драчука. Обидва Захисники віддали життя 23 серпня поблизу населеного пункту Невельське Донецької області. 

Олег був мобілізований до лав Збройних сил України у червні 2022р. 5 лютого 2023 року отримав важке поранення. А після недовгої реабілітації повернувся до своїх побратимів на Донецький напрямок, де й отримав поранення несумісні з життям.

Віталій з 25.02.2022 пішов у військкомат і вступив до тероборони. А згодом був мобілізований до лав Збройних сил України й скерований на передові позиції фронту для захисту України. Мужньо стояв на захисті України на Донецькому напрямку.

У Вінницькій міській раді повідомили про загибель двох Захисників - Ігоря Єгорова та Ярослава Ковальова. 

Щойно розпочалась повномасштабна війна - Ярослав Ковальов за покликом серця пішов боронити Україну.  Брав участь у пекельних боях на сході країни, зокрема звільняв Ізюм та Лиман. Був двічі важко поранений, але завжди повертався до побратимів. Останнім для Ярослава став бій 20 серпня, який він прийняв поблизу населеного пункту Новоселівка Луганської області.

Ігор воював у складі 22-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, був старшим стрілком. 17 серпня у бою в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку захисник отримав поранення, які виявилися несумісними із життям. 

Вінницька міська рада також повідомила про загибель Дмитра Калінчука. Дмитро боронив Батьківщину від ворога у складі 22-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Свій останній бій прийняв поблизу Бахмута 10 серпня. 

Нехай пам'ять про Героїв буде незгасною. Ми висловлюємо найглибші співчуття рідним і близьким...



Переглядів: 835
Поширень: 0

Останні новини