Екологи з'ясували причину мору риби у Ладижинському водосховищі на Вінниччині

Нещодавно видання "Моя Вінниця" повідомляло про масову загибель риби на Ладижинському водосховищі на річці Південний Буг, у межах села Новоселівка та Маньківка, що на Вінниччині.

Інцидент стався 23 серпня 2023 року, того ж дня фахівці Державної екологічної інспекції Вінниччини виїхали для обстеження водойми та відбору проб води.

Наразі вінницькі екологи вже завершили перевірку, тож стало відомо, чому відбувся мор риби.

"За результатами аналізу у  пробі,  відібраній у селі Маньківка, виявлено перевищення ГДК (гранично допустима концентрація) по ХСК (хімічне споживання кисню)  у  0,94 рази, а також у 1,6 рази нижче від норми вміст розчиненого кисню. Решта показників забруднюючих речовин знаходяться в межах допустимого значення", - пояснили у екоінспекції. 

Відтак, на території Ладижинського водосховища не виявили забруднюючих речовин. Риба загинула від задухи. Зазначають, що перевищення споживання кисню можливе через аномально високу температуру повітря для нашого регіону у цей період.

"Для детальнішого з’ясування обставин загибелі риби Інспекцією направлено відповідні листи до правоохоронних органів, до місцевих органів виконавчої влади та ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області", - зазначили екологи. 

Фото ілюстративне
 


Теги: екологія

Переглядів: 9585
Поширень: 1

Останні новини