Штормове попередження: у Вінницю увірветься сильний вітер та гроза

Завтра, 30 серпня, у місті Вінниця та у Вінницькій області очікується гроза. Вдень пориви вітру сягнуть 15-20 метрів на секунду.

Про небезпечні погодні явища попереджає Вінницький обласний центр з гідрометеорології. Зазначають, що така погода відповідає 1 рівню небезпечності — жовтому. 

"30 серпня в західних областях грози, вдень значні дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", — повідомляє Укргідрометцентр ДСНС.

У зв'язку зі штормовим попередженням вінничан закликають бути обачними та дотримуватися правил безпеки. Хоча перший рівень небезпечності не становить безпосередньої загрози для життя та здоров'я людини, необхідно дотримуватися певних правил.

Зокрема, під час сильного вітру пішоходам слід оминати, а автомобілістам — не варто паркувати авто біля старих дерев, високих металевих конструкцій, покинутих будівель тощо. Також не потрібно залишати речі на підвіконнях та балконах, оскільки від вітру вони можуть впасти та завдати шкоди перехожим.

Крім того, протягом 30 серпня — 1 вересня на Вінниччині спостерігатиметься підвищений рівень пожежної небезпеки. Високі температури та сильний вітер сприяють швидкому розповсюдженню вогню.

У ДСНС наголошують на дотриманні правил поведінки із вогнем. У випадку загоряння слід негайно звертатися до Служби порятунку за номером 101.

Нагадаємо, на Вінниччині у кінці серпня 2023 року зафіксовано температурний рекорд. Коли у регіоні перестане лютувати спека розповіли синоптики.



Переглядів: 10469
Поширень: 0

Останні новини