Проміжні результати огляду бюджетів громадських ініціатив експертною командою

28 серпня відбулося засідання Експертної групи конкурсу "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади". Обговорення проектів відбулося у форматі онлайн, що сприяло широкій участі місцевих жителів. Цьогоріч вінничани подали пропозиції, які головним чином стосуються розбудови безбар'єрного середовища, підтримки ветеранів, заходів для сімей захисників, психологічної підтримки дітей в умовах війни. Проекти, що пройшли наступний етап голосування та отримають перемогу, будуть реалізовані у наступному році.

«Протягом років конкурс «Бюджет громадських ініціатив» об’єднує жителів заради спільної мети – покращення міського простору. Важливо, що саме вінничани пропонують актуальні ідеї і самі ж вінничани обирають найважливіші проєкти», – зазначив заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк.

Протягом поточного року, з 1 по 30 червня, вінничани подали 84 проєкти на конкурс "Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади". У липні був проведений детальний аналіз та оцінка цих ініціатив.

На 28 серпня відбулось засідання Експертної групи конкурсу, яке пройшло у форматі онлайн. В ньому взяли участь директори департаментів і начальники відділів Вінницької міської ради, старости ВМТГ, представники громадськості та автори проєктів.

На засіданні Експертної групи було розглянуто 72 проєкти. Варто зазначити, що через відмови авторів, 12 ініціатив були виключені з розгляду. Таким чином, до фази голосування було допущено 30 проєктів. Також варто відзначити, що 29 ідей одержали негативні оцінки, а ще 13 будуть вдосконалюватися разом з авторами спільно з фахівцями структурних підрозділів міської ради.

Згідно із Положенням про конкурс автор або уповноважена ним особа має право оскаржити висновок Експертної групи протягом 5 робочих днів після її засідання. Скарга надсилається на електронну пошту конкурсу vinrada@vmr.gov.ua та департаменту відновлення та розвитку: DRD@vmr.gov.ua Також 5 робочих днів надається для опрацювання відповідних заяв.

Чергове засідання Експертної групи конкурсу відбудеться орієнтовно наступного тижня, на якому будуть затверджені остаточні переліки проєктів з позитивними та негативними оцінками. Проєкти, які отримають позитивні оцінки допускаються до загального голосування жителями нашої громади.

Переважна більшість проєктів, які вже допущені до процедури голосування, націлена на облаштування рекреаційних зон, впровадження заходів із безбар’єрності та доступності, створення умов для психофізичного розвантаження людей. Особлива увага прикута до реабілітації військових, які повертаються із війни.

Нагадаємо, голосування за проєкти триватиме з 15 вересня по 15 жовтня (включно) з дотриманням необхідних під час воєнного стану безпекових умов. Детальніше тут:.



Переглядів: 432
Поширень: 0

Останні новини