Який сьогодні день: свята, прикмети та заборони на 30 серпня

Сьогодні, 30 серпня у світі відзначають Міжнародний день жертв насильницького зникнення. Викрадення осіб та залякування їх близьких та рідних вважається стратегією терору. В церковному календарі вшановують пам'ять святого мученика Мирона.

Яке сьогодні, 30 серпня, церковне свято

30 серпня віряни вшановують пам'ять святого мученика Мирона. У минулому, священник Мирон здійснював богослужіння на Різдво Христове. Під час цього богослужіння в храм ввійшов правитель Антипатр разом зі своїми військовими та наказав заарештувати тих, хто прийшов помолитися. Мирон відразу виступив на захист своїх парафіян і піддався страшним мукам за це. 

Після цього Мирона кинули до гарячої печі, але Бог зберіг мученика, але люди які стояли поруч отримали опіки. Правитель довгий час намагався змусити пресвітера вклонитися ідолам, але отримав від нього тверду відмову. Від розпачу і гніву правитель скоротив своє життя.

 

Що не можна робити сьогодні

Не рекомендується на Мирона свататися та грати весілля, а також оголошувати про заручини. Не можна сьогодні ходити до церкви та на цвинтар, а також у жодному разі не варто виходити одному в поле. Не варто 30 серпня довго дивитися на себе у дзеркало, бажано не стригтися, не фарбувати волосся та не робити пластичні операції на обличчі. Не рекомендується довго спати, лінуватися, скупитися і думати про погане.  

Народні прикмети та традиції на 30 серпня

Сьогодні вранці випав туман із росою – найближчими днями буде тепла погода. Ранковий іній у цей день – провісник багатого врожаю наступного року. У день Мирона хороша погода – до ранньої весни. 30 серпня небо затягнулося хмарами – до негоди.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 30 серпня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 30 серпня день ангела відзначають власники таких імен: Дмитро, Ілля, Мирон, Олексій, Павло, Пилип, Уляна, Юліана


Переглядів: 1398
Поширень: 0

Останні новини