За добу 25 гектарів родючого ґрунту вигоріло на Вінниччині

У Вінниці та області утримується надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки, щодня надзвичайники боряться з вогнем на відкритих територіях.

Протягом 29 серпня на Вінниччині сталася 41 пожежа у екосистемах, на території всієї області, пише пресслужба ГУ ДСНС. Вигоріло понад 25 гектарів землі. 

"Рятувальники Вінниччини б’ють на сполох, адже люди знову масово палять суху рослинність. Лише минулої доби бійці ДСНС 41 раз виїздили на ліквідацію займань в природних екосистемах. Горіла у всіх шести районах області. Вогонь спопелив понад 25 га родючого ґрунту", - йдеться у повідомленні.

В ДСНС закликають жителів  області суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах. 
Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь поруч з лісовими масивами, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. 

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки, наголошують у ДСНС.

"Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин", - звертаються надзвичайники до вінничан. 

Фото: ДСНС


Теги: пожежа

Переглядів: 560
Поширень: 0

Останні новини