Підготовка до опалювального сезону на Вінниччині

Міська рада повідомляє, що Вінницька громада із запалом готується до наближення осінньо-зимового періоду, який зовсім скоро настане. Різноманітні служби та комунальні підприємства докладають зусиль для підготовки різних аспектів громадського життя до холодів. Наприклад, КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" дієво готує опалювальну систему міста до наступного опалювального сезону. Фахівці підприємства виконують ремонт та технічне обслуговування котлів, котелень, а також окремих та центральних теплових пунктів. Додатково, спеціалісти вже замінили понад 2,7 кілометри теплових мереж з двохтрубною структурою на 11 різних ділянках. Відзначається, що на підприємстві надзвичайно важливо, щоб житлові будівлі мешканців Вінниці отримували якісне та надійне теплопостачання та постійний доступ до гарячої води.

На даний момент активно проводяться роботи з реконструкції тепломереж на вулицях Д. Нечая, А. Первозванного та 1-го Київського провулку. Планується замінити понад 830 метрів аварійних трубопроводів у двотрубній системі на нові, які перед цим будуть ізольовані.

Додатково, в межах підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років, комунальні працівники вже виконали ремонт та технічне обслуговування:

на 44 котельнях з 48; на 59 центральних теплових пунктах (ЦТП) з 59; на 426 індивідуальних теплових пунктах (ІТП) з 429; в 1365 теплових камерах з 1435.

Крім того, співробітники теплового підприємства вже успішно завершили проведення гідравлічних випробувань на довжині 175,3 кілометрів теплових мереж у двотрубній конфігурації.

В департаменті міського господарства міської ради зазначають, що фахівці, які працюють на профільних службах та комунальних підприємствах, докладають найбільших зусиль для забезпечення готовності громади до наближення наступного опалювального сезону. Проте експерти департаменту наголошують, що так само важливою є участь мешканців багатоповерхових будинків у цьому процесі підготовки.

«Минулий опалювальний період, завдяки титанічним зусиллям наших тепловиків та енергетиків, Вінницька громада пройшла гідно. Проте не варто забувати, що наша країна й досі перебуває у стані війни і ворог може поновити терористичні атаки на об’єкти критичної інфраструктури України. Ми також закликаємо вінничан звертатись до своїх голів ОСББ та управляючих компаній щодо перевірки стану внутрішньобудинкових систем опалення. Оскільки, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги», саме на них лежить відповідальність за обслуговування внутрішньобудинкових систем відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків», – зазначив директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.



Переглядів: 621
Поширень: 0

Останні новини