Які сьогодні свята: все про цей день свята, прикмети та заборони

Сьогодні, 31 серпня, День їжі на свіжому повітрі. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті святих мучеників Флора і Лавра. 

Яке сьогодні, 31 серпня, свято в церковному календарі

У II столітті у Візантії жили двоє братів-каменетесів, Флор і Лавр. Вони були християнами та віддавали всі гроші, які заробляли, бідним. Якось правитель Іллірії відправив братів до сусідньої області, щоб вони допомогли звести язичницький храм.

Одного разу син місцевого жреця пошкодив собі око, дивлячись на будівництво. Брати запевнили батька, що зможуть зцілити його сина, і вони це зробили. Жрець, побачивши чудо, також увірував у Христа.

Коли будівництво було завершено, християни міста розбили ідолів і поставили в храмі хрест. Дізнавшись про це, правитель засудив братів, колишнього жреця та ще 300 інших людей на смерть через спалення.

Заборони на сьогодні: що не можна робити

Не можна працювати з кіньми, а також проводити забіги та скачки. Вважається, що це може призвести до хвороби коней, або інших негараздів з ними. Не варто одягати одяг чорного кольору та незручне взуття. Чорні кольори вважаються символами горя та печалі, а незручне взуття може призвести до травм. Не можна лаятися, конфліктувати та відмовляти тим, хто потребує допомоги.  Не варто палити траву, ходити на полювання та на риболовлю.  Заміжнім жінкам заборонено проводити вечір поза домом. Вважається, що це може призвести до негараздів у майбутній сім’ї.

Народні прикмети та традиції на 31 серпня

Якщо коні в день пам’яті святих Флора і Лавра поводяться неспокійно, хропуть, або фиркають, це віщує несприятливу погоду, вітер, або дощ. Низькі хмари 31 серпня можуть свідчити про те, що найближчим часом буде негода, а також снігова зима. Якщо вдень дуже спекотно, але сонце втекло за хмари, це означає, що незабаром буде дощ. Якщо зозуля замовкла в день Флора і Лавра, це віщує прохолодну погоду.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 31 серпня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 31 серпня день ангела відзначають власники таких імен: Георгій, Григорій, Денис, Еміль, Євген, Єгор, Іван, Іларіон, Лев, Лука, Макар, Михайло, Омелян, Уляна, Юліана, Ян


Переглядів: 725
Поширень: 0

Останні новини