Який сьогодні день: важливі свята, прикмети та заборони на 1 вересня

Сьогодні, 1 вересня, відзначається День знань. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті преподобного Симеона Стовпника та Новоліття

Яке церковне свято сьогодні, 1 вересня

Новоліття - це церковне свято, яке відзначає настання Нового року за церковним календарем (Нового літа від Створення світу). У цей день православні християни моляться про благословення на наступний рік, що розпочинається. 

1 вересня у християнському календарі є днем вшанування пам'яті святого преподобного Симеона Стовпника. Змалку Симеон виявляв глибокий інтерес до Святого Письма, регулярно відвідував храм. По досягненню 18 років він прийняв чернечий постриг та дотримувався строгого посту. Згодом до нього стали звертатися люди для отримання духовної поради та цілющої сили. Проте така популярність серед людей не влаштовувала Симеона, і тому він прийняв рішення віддалитись. Він звів стовп на віддаленому місці й поруч з ним збудував невелику хатину. Там він проводив більшість свого часу, поглибившись у молитви та медитації.

 

Заборони на сьогодні: що не можна робити

1 вересня не рекомендується ділитися своїми планами та розв'язувати фінансові питання. Не можна цього дня брати до рук гострі предмети, братися за ризиковані справи та розповідати свої сни. Заборонено сьогодні обговорювати чужі проблеми, пліткувати, заздрити та відмовляти у допомозі нужденним.  

Народні прикмети та традиції на 1 вересня

Якщо на сьогодні у вас розболівся зуб, потрібно до ясен прикласти невеликий шматочок свіжого буряка і тоді біль пройде. Південний вітер у цей день віщує відмінний урожай вівса. Вранці туман 1 вересня - взимку буде багато снігу. Сьогодні журавлі летять високо – до теплої осені, трава зелена – до теплої зими.

У кого сьогодні будуть іменини (день янгола)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 1 вересня День янгола. За церковним календарем сьогодні, 1 вересня день янгола відзначають власники таких імен: Андрій, Микола, Текла, Тимофій, Феофан


Переглядів: 593
Поширень: 0

Останні новини